För 2 dagar sedan lanserade AMD sin nya Phenom II X4 980 som är en fyrkärnig processor på 3.7GHz och i vanlig ordning ersätta den samma prismodell som tidigare toppmodell i Phenom II x4-serien. Nu har AMD däremot sänkt priset på samtliga processorer vilket kan ses som ett tecken att de vill tömma sina lager innan lanseringen av Llano och Bulldozer, eller att man på allvar börjat känna av pressen från Sandy Bridge?

AMD har gjort en rejäl prissänkning på hela sitt utbud processorer och både Athlon II och Phenom II i alla dess former har fått smaka på detta. Athlon II-processorerna har blivit 3 – 25.8% billigare än tidigare, medan Phenom II gått ned med 5.7 – 39.4%.

Istället för att prata i procentenheter så har många Phenom II gått ned i pris med 200 kr, medan de tvåkärniga gått ned med 100 kr. Phenom II X6 1100T har gått ned med närmare 300 kr och kostar i skrivande stund ~1650 kr på prisjakt. Phenom II X4 905e som inte finns i svenska butiker såg det största priskapat och ligger nu på 100 dollar ned från 165 dollar. När det kommer till Athlon II-processorerna är skillnaden något mindre men överlag har processorerna gått ned i pris 100 kr, förutom X2-modellerna som fått en något mildare prissänkning på runt 50 kr.

Anledningen till prisförändringarna i hela sitt utbud beror nog på att AMD på allvar börjat känna trycket från Intel Sandy Bridge och försöker genom en prissänkning försöker behålla de marknadsandelar man har. Något annat värt att tänka på är att Llano och Bulldozer inte är långt borta och för AMD som tänkt ersätta Phenom II och Athlon II nästan omedelbart vid lansering är det viktigt att göra sig av med de lager av gamla processorer man har.

För er som vill göra ett inköp i samband med prissänkningen kan det vara värt att ha is i magen och vänta på att de svenska återförsäljarna justerar priserna.

Källa: AMD

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
UT_lolViking1962-Boris-Swedish BerserkJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Tror på en kombo men där den stora vikten ligger på SBs framfart.

Micke
Medlem
Micke

Vilka processorer har prissänkts mest då procentuellt? De exemplena ovan är alla under 20%

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Tempel”]Tror på en kombo men där den stora vikten ligger på SBs framfart.[/quote]

Tror precis samma som dig. Phenom II X6 1055T har ett riktigt trevligt pris nu. 🙂

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”shaglord”]Vilka processorer har prissänkts mest då procentuellt? De exemplena ovan är alla under 20%[/quote]

Phenom X4 905e.

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Tempel”]Tror på en kombo men där den stora vikten ligger på SBs framfart.[/quote]

Tror precis samma som dig. Phenom II X6 1055T har ett riktigt trevligt pris nu. :-)[/quote]

Tro får man väl göra i kyrkan. Ta med er nyhetsskribenten också!

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”UT_lol”][quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Tempel”]Tror på en kombo men där den stora vikten ligger på SBs framfart.[/quote]

Tror precis samma som dig. Phenom II X6 1055T har ett riktigt trevligt pris nu. :-)[/quote]

Tro får man väl göra i kyrkan. Ta med er nyhetsskribenten också![/quote]

Vad snackar du för skit??!!! om du inte gillar AMD behöver du inte kommentera i trådarna som gäller AMD

OT:
Om det visar att Bulldozer skulle faila i prestanda vilket jag inte tror så kanske jag skaffar en sån här processor istället. Den presterar bättre original än vad jag lyckats överklocka min nuvarande 955BE

UT_lol
Medlem
UT_lol

[quote name=”Viking1962″][quote name=”UT_lol”][quote name=”Swedish Berserk”][quote name=”Tempel”]Tror på en kombo men där den stora vikten ligger på SBs framfart.[/quote] Tror precis samma som dig. Phenom II X6 1055T har ett riktigt trevligt pris nu. :-)[/quote] Tro får man väl göra i kyrkan. Ta med er nyhetsskribenten också![/quote] Vad snackar du för skit??!!! om du inte gillar AMD behöver du inte kommentera i trådarna som gäller AMD OT:Om det visar att Bulldozer skulle faila i prestanda vilket jag inte tror så kanske jag skaffar en sån här processor istället. Den presterar bättre original än vad jag lyckats överklocka min nuvarande 955BE[/quote] Haha,… Läs hela »