AMD Radeon Pro Duo har två stycken Fiji-grafikkretsar på samma kretskort och det är inte bara beräkningskraften som är imponerande – spelprestandan är i en klass för sig.

AMD Radeon Pro Duo är det i särklass kraftfullaste grafikkortet på marknaden när det kommer till beräkningskapacitet. Nu bekräftas att kortets dubbla Fiji-grafikkretsar inte bara är en arbetshäst utan dess like utan även kan leverera smått galen prestanda i spel, särskilt vid extrema upplösningar.

Radeon Pro Duo har en teoretisk beräkningskapacitet på drygt 16 Teraflops vid enkelprecision och matchar sina två Fiji-grafikkretsar med totalt 8 gigabyte HBM-minne som levererar en minnesbandbredd på hissnande 1 024 gigabyte per sekund.

Den kombinerade beräkningskapaciteten från 8 192 streamprocessorer är tänkt att användas bland annat för utveckling av VR-applikationer och spel något som nu visar sig resultera i mäktiga prestandasiffror som springer åttor kring entusiastgrafikkort som Radeon R9 Fury X samt Geforce GTX 980 Ti.

Upp till 80% snabbare än R9 Fury X

I prestandatester publicerade av Expreview levererar Radeon Pro Duo mellan 30 till 83 procent högre bildfrekvens i spel vid 4K-upplösning när man jämför kortet med prestandamonstret Radeon R9 Fury X. I jämförelse med Nvidias flaggskepp GTX 980 Ti levererar Pro Duo 24 till 80 procent högre fps i samma upplösning.

Värt att poängtera är att alla spel testats i 4K-upplösning med aggressiva grafikinställningar där även Radeon Pro Duo får kämpa för att leverera spelbar prestanda. Det går samtidigt inte att förneka den extremt kraftfulla grafikkortslösning som AMD skapat genom att kombinera två Fiji-grafikkretsar på samma kretskort.

Radeon Pro Duo kostar dock att både köpa och driva. Med ett listpris på runt 15 000 kronor har kortet även en specificerad strömförbrukning på 350 watt som får den skräddarsydda vattenkylningslösningen att jobba extra hårt.

Läs även: AMD Polaris – Allt om AMD:s nya Radeon-familj

Radeon Pro Duo är ett grafikkort inriktat mestadels mot utvecklare och företag i behov av mycket kraftfulla grafiklösningar. För traditionella konsumenter och spelare är det en betydligt mer kostnadseffektivt lösning att köpa en eller två grafikkort i en multi-GPU-konfiguration.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments