Samtidigt som AMD publicerade sin senaste kvartalsrapport bekräftade företagets VD att den kommande grafikarkitekturen Navi kommer att lanseras någon gång under 2019 års tredje kvartal.

AMD:s kommande grafikarkitektur Navi har varit grunden för många rykten och spekulationer under det senaste året. Arkitekturen som blir den första bortsett från Radeon VII att erbjuda grafikprocessorer byggda på sju nanometers tillverkningsteknik har inte haft något specifikt lanseringsfönster förrän nu.

AMD har publicerat sin senaste kvartalsrapport och i samband med detta har företagets VD Dr. Lisa Su bekräftat att Navi kommer att sjösättas någon gång under det tredje kvartalet 2019. Några exakta lanseringsdatum eller någon specifik lanseringsmånad nämns inte, men det är således någon gång under juli, augusti eller september som markerar startskottet för arkitekturen.

Navi förväntas lägga grunden för en rad olika produkter ur flera områden och prisklasser. Bland annat har det bekräftats att Sonys kommande spelkonsol Playstation 5 kommer att utrustas med en grafikkrets baserad på arkitekturen. Microsofts nästa generation Xbox-konsoler kommer även att nyttja hårdvara från AMD.

Exakt vilka marknadssegment AMD riktar in sig på under den första perioden efter Navis lansering återstår att se. AMD har enligt Anandtech nämnt att det ska röra sig om grafikkortsmodeller i en lägre prisklass jämfört med tidigare nämnda Radeon VII. Däremot säger det inte mycket då Radeon VII idag bär en prislapp på cirka 7 900 kronor. Tidigare rykten har hävdat att AMD Navi blir den arkitektur som tar över stafettpinnen från nuvarande Polaris. Detta är dock något som helt enkelt återstår att se.

Lisa Su kommer att vara den första personen att tala under öppningsceremonin av Computex 2019. Detta öppnar upp för en potentiell uppvisning av den kommande grafikarkitekturen, däremot kommer någon lansering i samband med mässan inte att bli aktuell. AMD kan komma att välja årets Gamescom-mässa som ett potentiellt lanseringstillfälle för den kommande arkitekturen. Gamescom 2019 kommer att hållas mellan den 21 och 24 augusti.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid