AMD sägs nu spikat ett datum för masstillverkning av den efterlängtade Fusion APU-kretsen Llano – juli 2011. Processorkretsen som blir den första för desktopmarknaden med integrerad grafikdel har blivit försenad vid flertalet tillfälle, senast på grund av problem med den nya 32nm-tillverkningstekniken. 

Llano kommer som bekant att bygga på AMD:s nuvarande Phenom II-processorarkitektur men får även en DirectX 11-kapabel grafikkrets integrerad i sitt kisel, något som på sikt kommer att förändra PC-marknaden radikalt. Då både Intel och AMD erbjuder processorer med relativt kraftfulla grafikkretsar även för mellanklassmarknaden.

AMD planerar tre Llano-kretsar för lansering under tredje kvartalet 2011 och toppmodellerna – Beavercreek -som arbetar med en strömförbrukning på mellan 65W och 100W kommer att utrustas med fyra- resp. tre processorkärnor. Tredje modellen kallas Winterpark och huserar två processorkärnor samt drar maximalt 65W. Alla tre modellerna stödjer DirectX 11 och utrustas med AMD:s senaste UVD3 mediaprocessor.

Samtidigt som de nya Llano-processorerna för mellanklassmarknaden väntas ut på marknaden under tredje kvartalet sägs AMD:s nya prestandaarkitektur Bulldozer vara redo för lansering under andra kvartalet 2011. Då med en ny färsk arkitektur, men utan den integrerade grafikdelen som hittas i Llano.

Källa: X-bit Labs

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments