AMD:s Bulldozer-baserade processormodell FX-8350 har nåt nya höjder med en överklockning till brutala 8,1 gigahertz utförd av välkända överklockaren Der8auer.

AMD:s gamla processorarkitektur Bulldozer lämnade en del att önska. AMD kontrade arkitekturens inte helt fantastiska prestanda genom att pressa upp klockfrekvenserna så långt det bara gick.

Detta är något den tyska överklockaren Der8auer tog vara på och satte processormodellen FX-8350 under flytande kväve och ökade frekvenserna ännu mer. Monterad i ett Asus 970 PRO-moderkort tillsammans med Corsair Vengeance 2 666 megahertz (MHz) DDR3-internminne nådde processorn smått tokiga 8,1 gigahertz (GHz).

För att vara exakt nådde processorn en klockfrekvens på 8 127 MHz. Detta med en vCore på 1,920 vilket resulterade i att en enda processorkärna under ett prestandatest när processorn hade klockats till 7,5 GHz drog massiva 100 watt.

Trots den brutala överklockningen visades Bulldozer-arkitekturens brister när det blev dags för testomgångar. I ett test där enkärnig prestanda sattes på prov nådde FX-8350 med denna överklockning en poäng på 172. Jämförelsevis når dagens Ryzen 5 2600X med samtliga kärnor aktiverade och en klockfrekvens på 3,6 GHz 176 poäng i samma test för enkärnig prestanda.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid