AMD kommer att sjösätta sitt Fusion-program nästa år. Med sina första integrerade processorer där både CPU och GPU tillverkas på samma kiselkrets. Nu säger uppgifter att en fyrkärnig modell med 55 watt strömförbrukning också är planerad.

Tidigare uppgifter har oftast handlar om tvåkärniga processorer med integrerad GPU, men nu säger man på Fudzilla att även en Llano-modell av Fusion med fyra processorkärnor och en strömförbrukning på 55 watt. Något även AMD, till viss del, tidigare avslöjat i produktpresentationer.

De tvåkärniga modellerna av Fusion väntas få en strömförbrukning på mellan 20 watt upp till 40 watt men då har vi heller inga uppgifter om klockfrekvenser och eventuella skillnader i kretsarna.

Den fyrkärniga Fusion-processorn kommer som väntat att tillverkas med 32-nanometerteknik och stödja DDR3-minne. Men när processorn dyker upp under nästa år är ännu oklart.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
Tempel
13 Årtal sedan

Strömsnål, allt integrerat, man skall ju jämföra det här med cpu + igp så det är en stor förbättring. Skall bli intressant att se prestandan i slutändan, men för en annan som bara byggt burkar med inbuggd grafik de senaste åren så är det välkommet.