Small preview image

Redan den 1:a mars väntas AMD släppa lös sitt första tillskott i sina nya styrkrets serie. 8-serien kommer att starta med AMD 890GX som alltså lanseras i lagom tid för CeBIT nästa vecka och på specifikationslistan ser vi bland annat stöd för Socket AM3-processorer, DDR3-stöd och en integrerad grafikkrets med DirectX 10.1 funktionalitet. Nu sägs flera nya modeller vara planerade för lansering den 26 april.



Främst har vi entusiastmodellen som under namnet 890FX inte kommer utrustad med någon integrerad grafikkrets. Men väl med goda överklockningspotential. Vi har även lillebror till 890GX som heter AMD 880G där en något mindre kapabel grafikkrets, Radeon HD 4250, ger en pressad prislapp. Sist men inte minst har vi AMD 870 som likt 890FX inte kommer med någon integrerad grafikkrets och troligen den lägsta prislappen av de 8-serie baserade kretsarna.



Intressant är att alla moderkort med 8-seriens kretsuppsättning kommer att stödja SATA 6Gbps, då SB850 sydbryggan som bekant kommer med stöd för det nya lagringsformatet från fabrik.


Källa: Donanimhaber

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid