Den amerikanska systembyggaren Alienware som gjort sig kända för välpresterande high-end datorer med priser ofta lika häpnadsväckande som systemens specifikationer.
Tidigare har man förlitat sig på ”full size” system med miditower-dimensioner, detta för att få in så mycket och kraftfull hårdvara som möjligt.


Nu har man även på Alienware valt att hoppa på SFF-marknaden och lanserar sitt första SFF-baserade Alienware-system, Area-51 5300.
Systemet använder sig av ett Intel-baserat moderkort med styrkretsen 915G, för övrigt samma krets Shuttle använder i sitt nylanserade barebone SB86i.
Systemet har således stöd för en hel del intressanta features, Socket 775 CPU, DDR400, integrerad grafik och stöd för PCI Express-grafikkort.
Andra intressanta features är bland annat Gigabit Ethernet, 8 kanalsljud (7.1), FireWire, USB2.0, SATA-RAID m.m.Det är inte heller svårt att se vilka man fått hjälp av inför sin SFF-satsning, marknadsledande Shuttle har utan tvekan ett finger med i spelet med tanke på Alienwares Area-51 chassi som är mer eller mindre identiskt med Shuttles G5-chassi.


Priserna på Alienware Area-51 5300 varierar kraftigt beroende på vilken hårdvarukonfiguration man väljer. Men det är inga problem att få fram ett snuskigt dyrt system trots dess litenhet.


Mer information om Alienware Area-51 5300.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid