Många väntar på lanseringen av Intels kommande Alder Lake-arkitektur och tillhörande styrkretsen Z690. Nu menar en ny rapport att vi kommer att få se de nya produkterna i butik den 19 november.

Intels hybridarkitektur Alder Lake har länge väntats bli tillgänglig för konsumenter någon gång under 2021 års fjärde kvartal. Nu hävdar hemsidan Wccftech att man via industrikällor fått tag i det faktiska lanseringsdatumet för arkitekturen och den nya styrkretsen Z690.

Intel påstås avtäcka den tolfte generationens Core-processorer för stationära datorer och den kommande styrkretsen den 27 eller 28 oktober. Efter det sägs det bli några veckors väntan till den 19 november då det ska vara dags för lansering.

Först ut på marknaden sägs vara arkitekturens toppmodeller. Sedan kommer utbudet att fyllas på med mellan- och instegssegmenten. De tre processorer som påstås bli tillgängliga först är: Core i9-12900K med 16 kärnor och 24 trådar, Core i7-12700K med 12 kärnor och 20 trådar samt Core i5-12600K med tio kärnor och 16 trådar. Enligt Twitter-profilen momomo_us ska dessa även få sig en rad olika upplagor med KF och F-versioner. Huruvida dessa kommer att lanseras samtidigt som K-versionerna återstår dock att se.

Hur pass denna information visar sig stämma är något tiden får utvisa. Intel har i skrivande stund inte bekräftat något Alder Lake-specifikt evenemang som går hand i hand med lanseringstiden. Således har vi endast det tidigare kända lanseringsfönstret på ”fjärde kvartalet 2021” att gå efter. Klart står dock att vi kryper allt närmare tolfte generationens Core-processorer och en spännande tid för processorer. Både i form av just Intels Alder Lake och AMD:s kommande Ryzen-processorer med 3D-staplat cacheminne som förväntas landa framåt slutet av 2021 eller början av 2022.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid