Strömförbrukningen på våra datorkomponenter fortsätter att öka med processorer som drar över 100W och nu med lanseringen av GTX 590 och HD 6990 höjde NVIDIA och AMD ribban där grafikkorten drog 365W respektive 375W. För många köpare krävs det att köpa nytt nätaggregat när tiden är kommen för uppgradering av sitt system men Add2Psu ser ut att ordna biffen att koppla samman två nätaggregat bekymmersfritt.

Redan idag finns det de som köpt två nätaggregat och kopplat samman dessa, problemet med detta är att man behöver klippa och koppla samman kablar vilket inte alla är riktigt bekväma med eller saknar kunskap för att göra. Vad man gjort med Add2Psu är att göra själva processen enkel, med ett mycket enkelt litet kretskort.

Hur den fungerar är faktiskt riktigt simpelt, du kopplar in ditt primära nätaggregat i Add2Psu med en 4-pins Molex-kontakt som, och 24-pin-kabeln från det andra nätaggregatet som ska användas. När du slår på datorn kommer nätaggregat 1 att starta nätaggregat 2 via Molex-kabeln.

Add2Psu kopplar ihop tre nätaggregat.

add2psu

När strömmen sedan bryts från nätaggregat 1 stängs även 2 av. Så det är en riktigt simpel plug’n’play-lösning för den som är intresserad. Man marknadsför Add2Psu som en lösning för att låta dig som konsument spara pengar genom att seriekoppla två billigare nätaggregat. Problemen vi ser med detta är att man först måste ha ett chassi som rymmer två nätaggregat (eller fler) och att varje Add2Psu kostar runt 200 kr inklusive frakt.

Trots något luddig marknadsföring ser vi det som en intressant liten pryl som säkert många läsare på NordicHardware kan finna användbar.

Källa: ExtremeTech

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
S.BananSnorchZelog-Tjalve-Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
lang
Medlem
lang

Inte speciellt svårt och göra det själv heller.
Enkel google.

Anton Karmehed
Admin

En ganska rolig grej får man ju säga, men det största problemet är väl att hitta chassi som tar dubbla nätaggregat och inte kostar skjortan/ser ut som ett serverskåp.
Jag förväntar mig ett gäng produktlänkar nu, men oavsett lär utbudet vara ganska snålt inom detta segment av chassi. 😉

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag har redan 2 nätaggregat i min maskin 😛
kanske skulle sätta i 2 bara för att det går 😀

Zelog
Medlem
Zelog

Detta gav mig en idé…. koppla varje extra PSU’s gröna sladd till den första. Så fort den första ansluts till jord kommer alla andra också anslutas till jord, och alla PSU’er startar 🙂

Snorch
Medlem
Snorch

Inte seriekopplar utan parallellkopplar, seriekoppling fungerar inte utan lite mer ingrepp pga gemensam jord och dessutom är dubbelt så hög spänning lite halvdåligt. 😉

Men 200kr för den där prylen är överdrivet mycket, jag kan säkert göra likvärdiga för halva priset och ändå gå med vinst. Bara skippa reläet och istället använda en optokopplare (om man av någon anledning måste ha det galvaniskt åtskilt) gör att priset blir mycket lägre.

S.Banan
Gäst
S.Banan

200 för konsumenten… troligen 3 dollar på aliexpress.com om ett par månader… bara till att vänta 😆