Surfa.se lanserar idag Abonnemangsguiden som hjälper konsumenter att hitta rätt och bäst abonnemang för sin mobiltelefon – Hallon dominerar.

NordicHardwares systersajt Surfa.se lanserar idag efter många månaders arbete Abonnemangsguiden. Guiden blir ett naturligt komplement till Svenska smartphoneguiden och hjälper svenska konsumenter att hitta de bästa och mest prisvärda abonnemangen för sina mobiltelefoner. Totalt 100 olika telefonabonnemang testas och utvärderas på 20 olika punkter och presenteras med kompletta poängbetyg, för- och nackdelar samt månadskostnad.

Likt Svenska smartphoneguiden utser även Surfa.se de bästa abonnemangen i ett flertal olika kategorier och mot utvalda målgrupper som studenter eller seniorer. Den slutgiltiga resultatlistan vittnar om en närmast totaldominans av Tre-ägda operatören Hallon som plockar 10 av 15 köprekommendationer i Abonnemangsguiden. Något som enligt Surfas chefredaktör Joel Oscarsson beror på en generellt aggressiv prissättning samt bra grundvillkor. Det senare som kan vara svårt att urskilja vid en första anblick men som tas med i den avancerade algoritm som används för att utvärdera varje operatörs tjänster och villkor.

– Det är lite överraskande att Hallon lyckas dominera Abonnemangsguiden på det sätt de gör. Det visar att de kan erbjuda tydliga värden för konsumenter. Det kan förhoppningsvis få andra operatörer att både förbättra sina priser men också se över sina andra villkor. Det är ju mer än bara pris och surfmängd som har betydelse. Det visar Hallon tydligt och för det får de både höga betyg och många utmärkelser, säger Joel Oscarsson till NordicHardwares redaktion.

Abonnemangsguiden omfattar idag 8 stora svenska teleoperatörer och totalt 100 abonnemang. Betygen och rekommendationerna kommer att vara flytande och ändras och uppdateras allt eftersom teleoperatörerna ändrar sina abonnemangsvillkor. En utmaning för Abonnemangsguiden men än ännu större utmaning för vanliga konsumenter som nu får hjälp att hitta både rätt smartphone och abonnemang på Surfa.se.

Läs mer om hur Abonnemangsguiden fungerar på Surfa.se där du även hittar alla de nuvarande köprekommendationerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Bra med en sådan lista, dock skulle jag vilja ha möjlighet att filtrera. Hallon är väl 3s dotterbolag? 3 har inget GSM när och saknar täckning på många ställen där Fello (Telia) har super täckning. Jag kör med dubbla som, 3 och Fello. Fello är till 90% överlägsen 3 i täckning och Hallon blir därmed inget alternativ.