Just när vi tyckte att det blivit en aning tyst med nya läckor och rykten kring nästa generations grafikkort från AMD och Nvidia så trillar nya siffror in från Chiphell. Vad som påstås vara tillverkningsexemplar av både GTX Titan II och Radeon R9 390X och 380X får tampas i tidiga prestandatester.

Vi brukar få se läckta benchmarks och liknande information från Chiphell ett tag innan faktiska lanseringar och den här gången är det de nya toppkorten från både AMD och Nvidia som sägs ha hamnat i fel händer och utsatts för tidiga prestandatester.

Mer specifikt rör det sig om den Maxwell-baserade GM200-kretsen från Nvidia i två olika utföranden, en med 2 688 CUDA-kärnor och en med ännu fler, men den exakta siffran är okänd. I alla fall ett av dessa kort bör blir GTX Titan II. Från det röda laget hittar vi Fiji XT, som tros få namnet R9 380X, och Bermuda XT, som antagligen blir toppkortet R9 390X.

Nvidia-GM200-TItan-2-AMD-Fiji-

Ett av diagrammen som presenteras är Battlefield 4 i 2 560 x 1 440 pixlar vägt mot strömförbrukning, men här syns inte alla kretsar med utan bara den nedbantade GM200 och Fiji XT. Om siffrorna i diagrammet stämmer slår R9 380X Nvidias nuvarande flaggskepp GTX 980 på fingrarna, men drar mer ström och får i sin tur se sig slagen av GM200-kretsen.

Nvidia-GM200-TItan-2-AMD-Fiji-Bermuda

Det andra diagrammet visar alla de tre nya kretsarna i en rad olika spel i 3 840 x 2 160 pixlar, och här är det istället Bermuda XT eller R9 390X som visar framfötterna bland de enkelkretsade korten. Både den fullstora och nedbantade GM200-kretsen placerar sig sedan mellan Bermuda och Fiji.

Här ska vi såklart ta en ganska generös nypa salt till uppgifterna. Inget av dessa kort är bekräftade ännu och det går inte heller att verifiera vad det är för kretsar som använts i testerna – eller om testerna i sig är genuina eller bara simulerade. Vi får alltså fortsätta vänta lite till för att veta med säkerhet vad vi kan förvänta oss av nästa generations grafikkort, men diagrammen kan åtminstone vara en fingervisning.

Källa: Chiphell via Wccftech


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments