Small preview image

Redan i augusti förra året kunde vi rapportera om TDK Corporation som arbetade på ett nytt effektivare läshuvud för mekaniska hårddiskar. Tekniken skulle göra det möjligt att skapa lagringsplattor med 640GB kapacitet vilket är betydligt högre lagringstäthet än de 500GB plattor som används idag. Genom att använda sig av fyra plattor, som dagens 2TB hårddiskar gör, kan man nå en lagringskapacitet på 2,5TB medan man med fem plattor kan skapa 3,5-tums hårddiskar med över 3 terabytes lagringskapacitet.




Läshuvudet sitter på en arm över lagringsplattorna


Det var sagt att tekniken skulle finnas på marknaden under början av 2010 och nu kan vi bekräfta att de första hårddiskarna med den nya tekniken väntas spikas någon gång under mars månad. Men inte förrän under oktober/november väntas merparten av hårddisktillverkarna släppa lös sina 2,5TB modeller, då vi kanske även får se 3TB+ hårddiskar på marknaden.


Redan under februari ska TDKs effektivare lagringsteknik tas upp på 2,5-tums marknaden där nya lagringsplattor med 375GB lagringskapacitet ska börja användas av hårddisktillverkare.



Källa: The Register


 

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid