Windows 7 har blivit en stor och viktigt framgång för Microsoft som efter besvikelsen med Windows Vista verkligen behövde lite positiva tongånger. Försäljningen av det nya kritikerrosade operativsystemet fick en flygande start och när nu ett år har gått ser vi att Windows 7 höll uppe farten.

Microsoft meddelar att man sålt inte mindre än 240 miljoner Windows 7 licenser under operativsystemets första år på marknaden. Inte helt oväntat är detta ett rekord för Microsoft som aldrig tidigare sålt så många exemplar av ett operativsystem under dess första år.

Att man lanserade operativsystemet under det tuffa ekonomiska klimat som rådde 2009 verkar inte påverkat försäljningen nämnvärt, vilket kanske är det mest uppseendeväckande i hela historien. En period där PC-marknaden stog i stiltje men Windows 7 seglade fram nästan oberört.

From the day it launched, Windows 7 began a steady climb, popping up on PCs around the world. In less than a year, Windows 7 gained more than 17 percent of the global operating system share worldwide.

Microsoft hävdar att Windows 7 idag finns installerat på 1,2 miljarder datorer världen över, en siffra som man hoppas utöka under kommande år.


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Swedish BerserkctrlPoontus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Poontus
Medlem
Poontus

1.2 miljarder datorer? och dom har sålt 240miljoner
grattis 1 Miljard piratkopierade licenser. eller hur ska det tolkas?

ctrl
Gäst
ctrl

Man räknar nog inte företags och OEM licenser på samma sätt, eftersom det är ett nummer till ett större antal installationer. Samt att de 240miljonerna kanske bara är Retail ?
Jag är väldigt nöjd med Win7 iaf, det är vad Vista borde varit och ser det som det nya XP.
Får väl se vad som sker framöver på OS fronten.
Jag har kvar MS OS pga att jag gillar att spela pcspel.

Svensken
Medlem
Svensken

Windows 7 är ett bra operativ. Sen är det inte konstigt att det säljs licenser när man i princip är tvungen att köpa Windows 7 om man köper en OEM burk. Inte konstigt att man får bra försäljnings siffror när man har ingen som konkurrerar på lika villkor.

Jag är så nöjd med min Windows 7 och Ubuntu 10.10 dual boot. Jag fullkomligt älskar Linux. Jag är mäkta imponerad av det.

Nu kommer jag bli nerröstad men det bjuder jag på!