Jo för dem som har pengar kan detta bli verklighet inom en inte allt för avlägsen framtid. Moderkortstillverkaren IWill har nu nämligen visat upp det första nForce4-baserade (CrushedK8-04) moderkortet med stöd både för dubbla Opteron-processorer och två PCI Express-grafikkort.


IWill DK8ES heter moderkortet och det är alltså det första moderkortet vi ser med NVIDIAs kommande nForce4-chipset.
DK8ES är designat för att köra dubbla Opteron-processorer (Socket 940) och kortet riktar sig mot workstation och serverapplikationer.
Andra specifikationer för DK8ES är stöd för upp till 16GB DDR-SDRAM (8 slots), 3 PCI-X 64-bit portar (133MHz), dubbla Gigabit Ethernet-kontroller, Serial-ATA150 RAID och integrerat ATI Rage XL grafikchip.Bild från Akiba PC Hotline!


Huruvida den integrerade grafikkretsen får jobba särskilt mycket återstår att se då IWill DK8ES har mycket goda potential för att leverera god grafisk prestanda med externa grafikkort.
DK8ES är som sagt var utrustat med dubbla PCI Express-slots för grafikkort vilket gör det möjligt att utnyttja NVIDIAs SLI-teknik.


Om man skulle para ihop IWill DK8ES med två dual-core Opterons och två SLI-kapabla NVIDIA-grafikkort har man ett system som heter duga och som får de flesta datorentusiaster att kippa efter andan.
När Iwill DK8ES dyker upp på marknaden är ännu oklart men det ska bli mycket intressant att se ”hands-on” rapporter på Iwills monsterkort.


Källa: X-bit Labs

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid