Vi tappade nästan hakan när vi såg den för första gången i Samsungs bås. En prototyp av en framtida TV-apparat var så gigantisk att det var svårt att tro att det var en TV. När en annan prototyp bredvid visade upp sin möjlighet att transformeras blev vi ännu mer imponerade. Vi tar en titt på Samsungs speciella TV-prototyper.

Samsung är en av världens största tillverkare av traditionella TV-apparater men företaget experimenterar också en hel del med olika typer av ny TV-koncept. På CES 2016 visar företaget en ny typ av skärm som kan användas för att skapa TV-apparater som är stora som väggar eller TV-apparater som kan transformeras för att fungera i 16:9 eller 21:9-format, utan svarta kanter.

Inte mycket som är känt

Samsung har inte berättat mycket om hur den nya skärmtekniken fungerar, hur högupplösta skärmar den kan åstadkomma, hur mycket den kan komma att kosta eller när den kan tänkas nå konsumenter. Allt vi vet om tekniken är att den är uppbyggd av små individuella skärmar som saknar ramar och som därför kan slås samman med andra skärmar för att skapa TV-apparater av alla tänkbara storlekar och former.

Samsung säger att skärmtekniken kan användas för att skapa skärmar av alla tänkbara former. Detta betyder att tekniken skulle kunna användas för speciella installationer men med möjlighet att använda tekniken för exempelvis transformerande TV-apparater känns det inte helt osannolikt att en dag kan komma då tekniken kan nå konsumenter.

Se fler klipp från CES 2016:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GadgetyDjinn1982 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Djinn
Medlem
Djinn

Den vill jag ha. Om man bara kunde vara stenrik och kunde fixa den på något sätt redan nu, shit va coolt.

Gadgety
Medlem
Gadgety

Vill ha så klart. Ramlösa skärmar, och LG har visat ihoprullbara. Ingen idé att köpa projektor längre. Man kan fråga sig hur det kommer sig att man inte lanserar. Är skärmarna känsliga? För dålig yield i produktionen? Pixlarna i ytterkant dör? Eller är det så att man vill mjölka nuvarande top end först, typ OLED (i alla fall LG) innan man går vidare med sånt här? Fast om de inte skyndar på blir det kanske så att folk upptäcker VR, och kör hemmabio där istället. Blir bättre kontroll på ljudet där också. Säkert en fin balansgång för Samsung, LG, och… Läs hela »