Corsair har inlett ett samarbete med Cherry och fått exklusiv tillgång till en ny sorts mekanisk brytare som går under namnet Cherry MX RGB. Det innebär ytmonterade dioder och genomskinlig plast som ger möjlighet att programmera varje enskild brytare i 16,7 miljoner färger.

Vi har rapporterat om Cherrys nya färgglada brytare tidigare, men nu får vi till slut se dem i drift i Corsairs svit i Las Vegas under CES 2014. De traditionella Cherry MX-brytarna har en ensam monteringspunkt för en klassisk 3-millimetersdiod, vilket förvisso gör det enkelt för tillverkarna att bakgrundsbelysa tangentbordet, men även låser kunden till den belysningsfärg som valts. Så har det sett ut länge för i stort sett alla bakgrundsbelysta tangentbord, men när många membrantangentbord börjar erbjuda modulär bakgrundsbelysning, är det inte dags att de mekaniska hittar ett sätt att hänga med?

Lösningen heter Cherry MX RGB, och monteringspunkten för 3-millimetersdiod är nu borta till fördel för ytmonterade dioder, eller SMD, som finns inbyggt i själva brytaren. Det finns dioder i flera färger, och när dessa varieras kan de blandas för att sedan brytas i brytarens genomskinliga plast och ge upphov till valfri färg av tillgängliga 16,7 miljoner.

Tangentbordet vi ser hos Corsair, företaget som fått ensamrätt på de nya brytarna under hela 2014, följer företagets tidigare designmantra, men nu med betydligt färggladare brytare. Kontrollern som används för att styra belysningen använder öppen källkod så att belysningen kan programmeras precis så djupt som du vill – antingen kan du använda Corsairs eget grafiska gränssnitt, eller varför inte sätta dig ner och koda helt egen mjukvara till tangentbordet, med egna toner och animationer?

Möjligheterna är många, och vi ser fram emot att se vilka lösningar som kommer dyka upp när tangentbordet släpps mot mitten av 2014. Priset är fortfarande oklart, utöver att det lär ta plats som det dyraste i Corsairs sortiment.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid