Samsung Galaxy S6 Edge är Samsungs första Android-telefon som lanseras bredvid företagets klassiska flaggskepp. Produkten sticker ut ur mängden med en skärm som är böjd på både vänster och höger sida. Vi har granskat Samsungs nya telefon för att se vad en böjd skärm har för fördelar och nackdelar.

Under slutet av förra året introducerades Galaxy Note Edge. Telefonen stack ut ur mängden genom att använda en skärm vars högra sida var kraftigt rundad. Detta betydde att den rundade skärmen kunde användas för att exempelvis användas som klocka på nattduksbordet, även när den låg ner på ett bord. Galaxy S6 Edge förbättrar det designspråk som myntades av Galay Note Edge genom att erbjuda en liknande böj på både höger och vänster sida av skärmen. Den böjda skärmen skiljer Galaxy S6 Edge från sitt syskon och ger produkten en unik design.

Den böjda skärmen gör produkten snyggare än syskonet och får telefonen att kännas mindre i handen. Men allt är inte frid och fröjd. Den böjda skärmens stora problem är att den gör att telefonens baksida inte har så kraftigt rundade sidor som Galaxy S6 och känns därför lite annorlunda i handen.

Samsung Galaxy S6 Edge kommer till svenska butiker i april för ett ännu okänt pris. Rykten pekar på att produkten kommer att säljas med 32 gigabyte lagringsutrymme för 8 500 kronor och att 128 gigabyte-modellen kommer att kosta mer än 10 000 kronor i svenska butiker.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
TjohoTrocaderoidiotiS0urcerr0Rmic weSkuggan7 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Hoppas du bara var nervös med tanke på skakiga närbilder!
Annars gillar jag konceptet och hoppas billigare segmenten får detta!

Matte999
Gäst
Matte999

Roligt inslag! Blir helt klart en S6 för mig, men måste nog känna på dom båda först innan jag kan bestämma om det blir en edge.

Tintin
Gäst
Tintin

Samma här, måste nog känna på telefonerna innan jag bestämmer mig. Men de ser helt klart fina ut båda två!

Skuggan7
Gäst
Skuggan7

Tack för artikeln, utan att ha klämt på någon av dessa förbokade jag precis en edge, den ser helt fantastisk ut.

mic we
Gäst
mic we

haha vilket skräp nu är samsung snart borta från topp listorna

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

8500 kr för 32GB!
Sony Ericssons smartphones med pekskärm ansågs för dyra jämfört mot konkurrensen för 10 år sen när dom kostade som dessa. Känns ganska ruttet att så fort dom nordiska alternativen försvinner så rusar konkurrensen upp till samma prisnivåer.
Mitt nästa köp kommer antagligen bli en Nokia 930 även om missar väldigt många najsa features.

Det enda positiva jag har att säga är att S6 Edge verkar vara jävulskt snygg, även om den asså känns konstig i handen.

idioti
Gäst
idioti

Köp en ducking fator ist

TjohoTrocadero
Gäst
TjohoTrocadero

Det är sinnessjukt för mkt pengar 8500kr för en 32gigs lur! 😮 Nu vet jag ju givetvis att den pinkar på Iphone 6, men på marknaden kommer den att TÄVLA om kunderna med/mot denna. Detta har juh pumpats på i all teknikmedia sedan FÖRE Iphone 6 kom ut ens…. Nää… vill man ha Android så tror jag HTC’s One M9! 32Gigs S6 Edge = 8500kr64Gigs Iphone 6 = 7000kr16Gigs Phone 6 = 5900kr 32Gb HTC ONE M9 = 7100 G R Y M T besviken på prislappen :sigh: Hade tänkt mej en S6:a men inte fan betalar jag DETTA för… Läs hela »