TP-Link SR20 vill vara navet i ditt smarta hem – Vi provar på IFA

Vi styr hemmet med rösten när vi provar TP-Link och Amazons smarta hem

0

TP-Link satsar på att göra produkter för smarta hem och fokuserar även på att göra sina produkter lättmanövrerade samt kompatibla med produkter från andra tillverkare.

Smarta hem är då när man kopplar upp vardagliga saker i hemmet, såsom lampor, sin stereo eller sin TV, mot sitt WiFi eller dylikt så att man enkelt kan styra dom flesta aspekter av sitt hem via sin smartphone eller liknande.

TP-Link SR20 Smart Home Router är en hub för smarta hem som med en touchscreenskärm inte bara stödjer 802.11ac Wifi utan även Zigbee och z-wave nätverk. Just stödet för olika nätverk ger dig som användare möjligheten att koppla in produkter från andra tillverkare till Smart Home hubben så länge de är officiellt certifierade för de standardiserade nätverksprotokollen zigbee och z-wave.

Alla dessa typer av produkter kan alltså kopplas upp mot TP-links smart-hub som agerar kommandocentral i ditt smarta hem. Du kan även sätta upp egna profiler för att snabbt ändra stämningen hemma om du till exempel vill ta det lugnt i soffan framför din TV.

TP-Link visar även upp en Wifi-kontrollerad smartplug som gör det möjligt att sätta av och på strömmen för vilka nätdrivna produkter som helst. En variant av denna smartplug extraknäcker även som Wifi-förlängare, så om du har några delar av ditt hem som inte täcks lika bra av din routers Wifi så kommer denna enhet att ge bättre täckning på dom platserna.

TP-Link visar upp sin smarta hem hubb tillsammans med röststyrningsenheten Amazon Echo som har officiellt stöd för TP-Links produkter där du med hjälp av bara rösten kan styra lampor eller fråga efter vädret.

TP-Links SR20 ska dyka upp på svenska marknaden i höst och företaget kommer även bredda sitt utbud av smarta glödlampor, webkameror och nätadaptrar under det närmaste halvåret.
Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid