Chassin, chassin och chassin – chassin överallt. På Computex 2015 fanns det gott om datorchassin men av redaktionens favorit var In Win:s nya 805 minitower. Med ett acceptabelt pris, en snygg design med fina material är 805 en imponerade ny modellen. Vi tyckte till och med att 805 verkar vara ett bättre val än dess dyrare syskon.

På Computex 2015 visade In Win ett flertal stora och dyra datorchassin. Företagets nya 800-serie presenterades bland annat med ett flertal nya modeller. Bland alla nya chassin var det en modell som stack ut lite extra i våra ögon. In Win 805 är ett ganska klassiskt minitower-chassi med en stilren design. På dess framsida finns en skiva härdat glas och bakom glaset finns ett bikaka-format mönster där ljus kan lysa igenom. Strax ovanför den främre glaspanelen finns en smal metallistan där alla främre portar finns tillgängliga. Här finns tre vanliga USB-portar, dubbla 3,5 mm-portar och en USB Typ C-port. Metallisten kommer att säljas i guld och svart men om vi har tur kommer andra färger också finnas tillgängliga vid ett senare tillfälle.

På chassits vänstra sida finns också en stor skiva härdat glas som sitter fastlåst med fyra tumskruvar. Glaset är inte särskilt lätt att ta av men kan ändå vara ett bra alternativ för datorentusiaster som vill ha ett chassi där de inre komponenterna är lätta att se från utsidan.

Det finns inget särskilt som får 805 att sticka ut från mängden men med en bra design, fina material och ett pris runt 1 300 kronor verkar In Win 805 i alla fall ha viss potential. Vi får se hur det klarar sig när det väl når marknaden och hur det fungerar är i verkligheten.

Läs mer från Computex 2015

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
pa1983Matte999Per Wigren Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per Wigren
Medlem
Per Wigren

Gillar det skarpt men varför 2 st USB2-portar i fronten? Ingen lär väl stoppa ett moderkort från 2008 i ett chassi från 2015 liksom.

Matte999
Gäst
Matte999

Mycket snyggt! En nackdel som jag kan se den borde samla fingeravtryck rätt lätt?

pa1983
Medlem
pa1983

Totalt ointresserad av glaset men det jag gillar som skulle kunna få mig att köpa den är att dom ÄNTLIGEN fattar att folk inte behöver 5.25″ platser och att 2st 3.5″ är mer än väl för dom flesta. Dom som samlar diskar har ofta en NAS eller en Filserver ändå om man behöver 6-8st eller fler. Ända jag vill se nu är en ännu mer kortad variant för luftkylning då det fortfarande är lite mycket död utrymme fram i den lådan sedan gärna lite bredare istället så den tar 140mm där bak och NH-D14/NH-D15 och liknande tornkylare. Sedan skulle jag… Läs hela »