Med justerade GPU-frekvenser och förbättrad spänningsdel så hakar MSI på Geforce GTX 980 ti tåget med sin Twin Frozr V kylare, och för er som tar två eller fler så erbjuder nu MSI även specialdesignade SLI-bryggor.

Det är ingen tvekan att när det kommer till grafikkort så är det tillverkarnas versioner av Nvidias GeForce GTX 980 ti som är en av de stora nyheterna på Computex 2015. Vi stannar till hos MSI för att ta en närmare titt på deras version av Geforce GTX 980 ti.

MSI väljer att fortsätta med sin välbeprövade Frozr-kylare och på GTX 980 ti är det närmare bestämt Frozr V som används. Utöver samma kylare så är även PCB väldigt likt grafikkortets lillebror GTX 980 med dubbla 8-pins strömkontakter, allmänt förbättrad spänningsdel och en stadig bakplåt.

Boostfrekvens upp till 1 300 megahertz

Likt övriga tillverkare så skiljer sig även MSIs tolkning av GTX 980 ti i från referensdesignen med justerade frekvenshastigheter då basfrekvensen har utökats med 200 megahertz från standard som är 1 000 megahertz. Detta ger garfikkortet en basfrekvens på 1 200 megahertz samt att MSI har även justerat boostfrekvensen upp till 1 300 megahertz.

Specialdesignade SLI-bryggor

Standard SLI-bryggor är inte särskilt vackra och på Computex 2015 hittar vi flera tillverkare som tagit fram specialdesignade bryggor för att förbättra estetiken och ge entusiaster möjligheten till en mera enhetligt flerkortskonfiguration. 

Tillskillnad från tex. EVGA som påstår att deras specialdesignade SLI-bryggor ger prestandaförbättringar vilket är något som är diskuterbart så är MSI:s bryggor endast framtagna av estetiska skäl.

MSI kommer erbjuda sina specialdesignade SLI-bryggor i allt från tvåvägs upp till fyrvägs-versioner där priset för en tvåvägsbrygga förväntas hamna på cirka 250 kronor.

MSI Geforce GTX 980 ti bör dyka upp i Svenska butiker i slutet av Juni månad och förväntas kosta ungefär 500 kronor mer än referenskortet vilket gör att prislappen landar på cirka 8000 kronor.

Läs mer från Computex 2015

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid