Vi hälsar på hos tillbehörstillverkaren Roccat under Computex i Taipei, där vi får stifta bekantskap med årets kollektion av både tangentbord och möss. Bland annat får vi kika närmare på företagets nya RGB-belysta mekaniska tangentbord MK FX och den modulära spelmusen Nyth.

Nu när Cherrys exklusivitetsavtal med Corsair har gått ut får vi se allt fler tillverkare som ger sig på mekaniska MX-brytare med RGB-belysning, däribland välkända Roccat. På plats i Taipei får vi kika närmare på det nya tangentbordet MK FX som har programmerbar bakbelysning i 16,8 miljoner färger, med en dedikerad processor som har hand om just belysningen samt ytterligare en som har hand om makroprogrammering. Det finns fem dedikerade makrotangenter på vänstersidan och ytterligare tre under mellanslagstangen, men hela tangentuppsättningen kan programmeras via Roccats mjukvara.

I sidan om det nya tangentbordet får vi klämma på den nya spelmusen Nyth och dess modulära design. Tanken är att du själv ska kunna anpassa musen inte bara med nya grepp, utan även med nya knappar. Dels kan du växla mellan medföljande reservdelar och dels kommer du kunna köpa till nya knappar och grepp från tredjepartstillverkare, eller helt enkelt skriva ut egna med en 3D-skrivare. Totalt kan upp till tolv knappar monteras på vänstersidan av musen, och du kan själv välja hur många du vill använda och hur de ska fördelas.

Roccat MK FX lanseras omkring september eller oktober månad med en prislapp omkring 1 800 kronor, medan den modulära musen Nyth landar på cirka 1 200 kronor med lansering i augusti.

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulLinus Sjölinder Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Tangentbord med mekaniska brytare och RGB belysning som har stöd i olika spel för diverse funktioner ser jag frem emot. Hoppas att spelutvecklarna kommer med vettiga APIn så att tangentbordstillverkarna kan fixa detta så att det inte blir ett vist märta blir blir förknippar med ett visst spel.

Är det någon som vet när/om Qpad är på G med RGB tangentbord, det lär bli den dagen jag uppgraderar.

Linus Sjölinder
Gäst
Linus Sjölinder

[quote name=”Morkul”]Tangentbord med mekaniska brytare och RGB belysning som har stöd i olika spel för diverse funktioner ser jag frem emot. Hoppas att spelutvecklarna kommer med vettiga APIn så att tangentbordstillverkarna kan fixa detta så att det inte blir ett vist märta blir blir förknippar med ett visst spel.

Är det någon som vet när/om Qpad är på G med RGB tangentbord, det lär bli den dagen jag uppgraderar.[/quote]

Q-pad har redan sin RGB-modell MK-90 ute på marknaden. 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Linus Sjölinder”]Q-pad har redan sin RGB-modell MK-90 ute på marknaden. :)[/quote]

Måste fan ringa Qpad imorgon och fråga om det går att styra enskilda tangenter! Frågan är då om det skulle gå att styra via USB porten från deras 8k mus, den har ju en ARM soc som du kan köra massa roliga scripts med.. Ja ja detta måste kontrolleras. Tack för att du uppmärksammade tangentbordet!