gwatch_urbane

Smarta klockor kommer i allt mer traditionellt designstuk och LG har redan varit drivande i den utvecklingen med förra årets G Watch R. På MWC2015 kikar vi lite närmare på en ny variant av samma klocka, G Watch Urbane, får en finslipad metalldesign och ett syskon med 4G-anslutning.

Tillsammans med Motorola Moto 360 blev LG G Watch R en av förra årets kanske mest intressanta klockor i och med kombinationen av en rund skärm och operativsystemet Android Wear. Men även om designen på G Watch R är förhållandevis stilren passar den inte nödvändigtvis alla, och därför har LG visat upp ett syskon för i år, G Watch Urbane.

G Watch Urbane har samma insida som G Watch R, med en Snapdragon 400-processor, ett batteri på 410 milliamperetimmar och en OLED-skärm med 320 x 320 pixlar. Själva boetten har däremot designats om i metall och det utbytbara 22-millimetersarmbandet i läder har fått en lite lyxigare stil.

I sidan om G Watch Urbane presenteras en begränsad utgåva med snarlik design men med flera viktiga skillnader. Klockan i fråga heter G Watch Urbane LTE och som namnet antyder har den inbyggt LTE-uppkoppling som bland anant kan användas för röstsamtal över VoLTE. Här är det inte heller Android Wear som används utan en klockanpassad variant av WebOS.

https://www.nordichardware.se/images/sitegraphics/fullimages/fullimages/fullimages/fullimages/smartphone_guiden.pngG Watch Urbane LTE lanseras troligen bara i Asien i begränsade volymer, men vanliga G Watch Urbane bör komma även till den nordiska marknaden senare i år med en prislapp omkring 3 500 kronor.

Relaterade artiklar:

Följ Nordichardware här

NordicHardware Youtube – https://www.youtube.com/nordichardware
NordicHardware Facebook – https://facebook.com/NordicHardware 
NordicHardware Twitter – https://twitter.com/nordichardware
NordicHardware Google+ – https://plus.google.com/102413880260864582313/

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid