Vi kikar in i EVGA:s hotellsvit i Las Vegas för att ta en titt på tillverkarens första satsning på en egenproducerad bärbar dator. I linje med det övriga produktsortimentet är det gaming som står i fokus, och SC-17 är tänkt att bli en kompromisslös maskin som även ska gå att överklocka i samma utsträckning som en stationär dator.

De senaste åren har vi fått se EVGA utforska flera nya produktkategorier såsom chassin och kylning, men SC-17 blir alltså företagets hittills första satsning på en bärbar dator. Den rejäla maskinen har ett unibody-chassi i aluminium och väger in på strax under fyra kilo, men är trots formatet och komponentvalet förhållandevis tunn och känns gedigen och välbyggd.

Innanför skalet sitter en Intel Core i7-6820HK-processor som går att överklocka, antingen med hjälp av ett tangentbordskortkommando eller genom genom datorns fullfjädrade UEFI. EVGA menar även att grafikkretsen, en Geforce GTX 980M, ska gå att överklocka vid behov. Det finns 16 gigabyte arbetsminne och datorn använder en NVMe- och PCIe-baserad SSD för riktigt snabb lagring. Komponenterna driver en 17,3 tum stor 4K-skärm, med möjlighet att ansluta ytterligare tre externa skärmar via mini Displayport och HDMI.

EVGA satsar på entusiastsegmentet, och SC-17 kommer därför med en minst sagt saftig prislapp. Det är oklart exakt när vi får se datorn i Sverige, men den globala lanseringen sker om 1 – 2 månader med en prissättning på omkring 25 000 – 30 000 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid