LG är idag den enda TV-tillverkaren som effektivt kan volymtillverka OLED-paneler för konsumenter, ett faktum som de gladerligen nyttjar till fullo. På årets CES-mässa kombineras den redan läckra OLED-tekniken med 4K-upplösning, vilket dominerar företagets premiumsegment framöver.


.

Det är OLED och 4K för hela slanten som gäller i LG:s monter på CES 2015 – en hel armada med nya TV-apparater tänkta att lanseras senare under året har visats upp, i storlekar från 55 tum och hela vägen upp till bjässar på 105 tum. Som den enda tillverkaren som kan volymproducera OLED-apparater idag är det inte konstigt att det är där LG väljer att spänna musklerna, detta medan Samsung, Sharp och flera andra konkurrenter istället satsar hårdare på TV med kvantpunktsteknik.

I år kommer LG lansera flera nya OLED-apparater med 4K-upplösning, vissa med traditionell platt panel och vissa med välvd panel. Priserna är på väg nedåt, men att investera i OLED är fortfarande ingen billig historia – instegspriset för en platt 55-tummare med 4K blir närmare 35 000 kronor, och först år 2017 förväntas den här typen av apparater komma ner till ”svenssonpriser”.


Relaterade artiklar

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid