Computex 2015 är en av de största teknikmässorna i världen med tusentals utställare och företag redo att visa up nya datorer, grafikkort, processorer och häftiga skärmar. Redaktionen nu på plats för en veckas stenhård videobevakning, följ med när vi inleder med förväntningarna för årets mässa.

Efter en något tunggrodd vår på PC-marknaden ser nu hela branschen fram emot datormässan Computex. Under den närmaste veckan samlas tillverkare från hela världen, stora som små, för att presentera de produkter som ska bära marknaden framåt in på hösten och det betydligt mer aktiva tredje kvartalet.

NordicHardware är sedvanligt på plats i Taiwan och laddar för en vecka av minutiös videorapportering från mässgolvet i Nangang Hall Expedition Center men även de hotell som många tillverkare huserar på i staden.

Computex tjuvstartar med presskonferenser den 1:e juni för att öppna mässdörrarna dagen efter den 2:e juni men redaktionen passar på att tjuvstarta med en genomgång av förväntningar och förhoppningar från årets mässa.

Vi pratar om allt från nya processorplattform till mäktiga grafikkort och nya svenska kultklassiker i filmbranschen. Missa inte tjuvstarten på Computex 2015 och åll utkik på sajten samt våra sociala medier under veckan som kommer.

00:00:08 – Introduktion
00:01:11 – AMD Carrizo
00:01:20 – Intel Broadwell-K
00:01:40 – Intel Skylake
00:02:44 – Nvidia Geforce GTX 980 Ti
00:03:00 – AMD Radeon Fury
00:03:54 – Mer Titan X
00:04:13 – Windows 10
00:05:03 – Internet of Things
00:05:29 – Bildskärmar
00:07:03 – USB Typ C
00:07:46 – Sammanfattning 

Följ Nordichardware här:

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
LaxS0urcerr0Rdrizzit Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Fyfan vad naturliga och sköna ni är trots att ni befinner er på andra sidan klotet.Det är jävligt imponerande att ni inte tappar luften i det där folkvimlet. Själv hade min talförmåga inte änns räckt en minut i det där kaoset. Aja, det ska bli spännande att följa, och jag hoppas det dyker upp en del kompakta gamingmaskiner och NUCar där, plus mer info om Skylake.Samt ska det bli kul att se hur Moln-tjatet från tillverkarna nu kommer ersättas med en ofantlig mängd IoT-tjat från varje bås. PR-fjanteriet att dom nu har fått ett nytt begrepp att leka med för… Läs hela »

Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Det här blir intressant.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Jag hoppas ju som vanligt på mer SSD då 😉
Annars så ska det bli riktigt intressant att se Skylake, även där på lagringsssidan med M.2 och sådant. Jag HOPPAS att Intel byggt in PCI-E 3.0 äfven i chipset numera så inte allt måste dras från CPU. Jag väntar med spänning för att få se mer om Skylake och dess styrkrets.

Annars hoppas jag också mycket på IoT ä faktiska produkter som går att köpa. Jag hoppas också ÄNTLIGEN få se en NUC med 2st NIC som kostar unger 4000 kr.

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Hoppas på framförallt fläktlösa skapelser! Core-M, Atom & konkurrens!
Men sen är det såklart roligt med allt som andra intresserar sig av, breddar vyerna!

drizzit
Medlem
drizzit

Lite ultrawide skärmar med g-synk är vad jag hoppas på!

Annars får jag hålla med tjalve om mer ssd i alla dess former är alltid intressant.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Tjalve: Ja, NUCar för bredare användningsområden vore riktigt skoj! 🙂
Det känns oxå som man tex väntat i hundra år på bra externa grafikkortslösningar. Dockningsbara grafikkort för Laptops och NUCar vore guld, och jag hoppas nån utställare lyckats ta fram en stabil lösning som tillåts lämna ritbordet och blir en överkomlig konsumentprodukt …Sen är det ju lätt att man glömmer Oculus Rift & co 🙂

Medlem
Arne Berg

dvdimm & pci-e ssd er e det mest intressanta i år, sen om det dyker upp nåt nytt s2011-3 kort vore kul ,skylake är inte intressant förrän skylake-e dyker upp 2017
Sen hoppas jag på nåt annat nytt kul men är skeptisk.
Grafikkort sidan blir intressant med Pascal & ersättaren till fiji innan nej tack.

Lax
Gäst
Lax

På tal om 10-bit, så är det inte skärmarna som är problemet utan, själva grafikkorten som ska stödja 10-bit ut via display port, vad jag vet så har nvidia bara stöd för 10-bit ut på deras quadro kort, vilket inte är kort designade för spelande. Hur det ser ut på AMD sidan vet jag inte riktigt. Hoppas det blir mer tryck kring 10-bit iallfall.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Lax”]På tal om 10-bit, så är det inte skärmarna som är problemet utan, själva grafikkorten som ska stödja 10-bit ut via display port, vad jag vet så har nvidia bara stöd för 10-bit ut på deras quadro kort, vilket inte är kort designade för spelande. Hur det ser ut på AMD sidan vet jag inte riktigt. Hoppas det blir mer tryck kring 10-bit iallfall.[/quote] Va? Nej? Var det inte själva Windows APIn som inte tog emot det utan endast om dom kodat in OpenGL 10bit buffern vilket vissa andra OpenGL program hade själva så dom funkade utan att behöva… Läs hela »