Asus visade upp en mängd skärmnyheter under Computex-mässan i Taiwan och bland dessa ett flertal spännande framtidskoncept. Vi kikade närmare på G-sync-skärmar med ultrahd/4K-upplösning men även udda skapelser som böjda skärmar och en ultrahd-skärm med glasögonfri 3D.

Asus har utökat sin närvaro på skärmmarknaden de senaste åren och inte minst tillverkarens gamingskärmar har gått bra på den svenska marknaden. I sommar kommer den efterlängtade gamingskärmen Swift till marknaden och med sin 27-tum stora skärmpanel med 2 560 x 1 440 pixlars upplösning och G-sync stöd är det en extra viktig lansering för Asus.

Under Computex visade tillverkaren att man dock inte har brist på idéer när det gäller nästa steg inom skärmtillverkningen. Företaget visade nämligen upp en handfull nya prototyper där vi bland annat fick lägga ögonen på världens största bödja datorskärm, en ultrahd-upplöst G-sync prototyp samt en ultrahd-skärm vars 3 840 x 2 160 pixlars upplösning användes för att leverera en 3d-bild utan att vi behövde använda så kallade 3d-glasögon.

Asus hade ingen konkret information om när deras skärmprototyper kan tänkas ta sig in på marknaden men påpekade att deras ultrahd-upplösta G-sync skärm troligtvis inte kommer nå den breda massan förrän under nästa år.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Världens största böjda 32″ panel, flera tum större än andra 32″ skärmar eller? 😉

Hursomhelst, stor villha faktor på stora högupplösta skärmar med böj på 😀