Asus ProArt StudioBook One – med grafiklösning värd 60 000 kronor

Udda design, brutalt grafikkort, oklar prislapp.

0

Asus nya flaggskeppslaptop ProArt StudioBook One blir StudioBook-seriens mest kraftfulla modell någonsin och tar innehållsskapande till det yttersta med en grafiklösning i form av Nvidia Quadro RTX 6000 med 24 gigabyte videominne.

Under IFA 2019 har Asus visat upp sin nya serie med bärbara datorer kallad ProArt StudioBook. Det rör sig om sex olika datormodeller fokuserade på innehållsskapande och andra professionella arbetsområden. Det absoluta flaggskeppet i den nya serien kallas ProArt StudioBook One och det är inte svårt att förstå varför denna modell placerar sig längst upp på totempålen för serien.

ProArt StudioBook One kommer med en något annorlunda design när det kommer till bärbara datorer. Anledningen till designen är att de komponenter som genereras mest värme har placerats bakom skärmen istället för under tangentbordet. När datorns lock fälls upp öppnas även lockets bakre panel upp med en vinkel på 4,57 grader för att förse dessa komponenter med ökat luftflöde.

Grafiklösning värd cirka 60 000 kronor

Designen för maximerat luftflöde blir mindre underlig när man tar de interna komponenterna i åtanke. ProArt StudioBook One är nämligen den första bärbara datorn i världen att utrustas med Nvidias grafikkort Quadro RTX 6000. Detta är då den version av grafikkortet till en början menat för stationära datorer som har placerats inuti den bärbara datorn. Enligt Nvidia ska prestandan jämfört med när grafikkortet implementerats i en stationär dator vara nästintill detsamma.

Övriga hårdvaruspecifikationer

Bortsett från grafikkortet med sina 24 gigabyte (GB) videominne har Asus inte heller sparat på krutet när det kommer till resterande hårdvara i ProArt StudioBook One. Innanför skalet återfinns även en processor i form av åttakärniga Intel Core i9-9980HK, 32 GB internminne och en terabyte (TB) NVMe-lagring.

Pris och tillgänglighet

Asus nämnde ingen specifik prislapp för ProArt StudioBook One under IFA 2019. Däremot kan vi utefter prislappen på bara grafikkretsen som används i modellen gissa på att det inte kommer att röra sig om några fickpengar.

Lanseringen är däremot inte allt för långt bort. Det blir under årets fjärde kvartal som den bärbara datorn ska lanseras.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid