Ibland är inte kaxig design tillräckligt för att få en speldator att sticka ut ur mängden, ett faktum Asus har tagit vara på med den nya entusiastdatorn GT51. Förutom att systemet kan köpas med väldigt påkostade komponenter så skickar Asus med ett smart armband du kan använda för överklockning och låsa upp dolda filer på din dator.

Asus GT51 är den senaste stationära datorn ur ROG-familjen, och vi får stifta bekantskap med det nya systemet i Asus hotellsvit under CES. Sett till utsidan känner vi igen designtänket från tidigare ROG-datorer från tillverkaren, med rymdskeppsinspirerade kurvor och ventiler, RGB-belysning i på sidorna och i fronten, där vi även hittar ett turbinliknande luftintag.

En närmare titt på frontpanelen avslöjar även en liten NFC-ikon, vilket skvallrar om en inbyggd NFC-läsare som döljer sig under panelen. Tanken är nämligen att du kunna använda GT51 med ett medföljande armband med inbyggd NFC-tagg, som kan aktivera olika funktioner när du håller det mot fronten. De två exempel vi får på plats är att aktivera en fördefinierad överklockningsprofil (vilket även kan aktiveras med en fysisk knapp på framsidan) eller använda armbandet som en nyckel för att låsa upp en ”Shadow Drive” – en dold partition på datorn där du kan stuva undan filer som du inte vill att familjen eller nyfikna polare ska känna till. Vi har svårt att se att någon av dessa kommer bli någonting du använder till vardags, men rimligtvis bör läsaren även kunna agera som en generell NFC-mottagare, snarlikt vad Asus har skickat med vissa av sina moderkortsmodeller.

Exakt vilka specifikationer som gäller har vi inte fått bekräftat ännu, utöver att det kan konfigureras med en Intel Core i7-6700K ur Skylake-familjen och med upp till dubbla Nvidia Geforce GTX Titan X. Instegspriset (det vill säga med betydligt billigare grafikkort än så) blir 1 700 dollar, eller omkring 15 000 – 17 000 kronor, när den väl når butikshyllorna.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid