Små men kraftfulla speldatorer har imponerat på oss i många år men vi har aldrig sett en bärbar dator som kan erbjuda lika mycket kraft som Aorus senaste modell. Aorus X5 kombinerar två GTX 965M-kretsar för att erbjuda högre grafikprestanda än Nvidias GTX 980-kort för stationära datorer.

Stationära datorer är och kommer alltid vara mer kraftfulla än bärbara men moderna bärbara datorer kan erbjuda mycket hög prestanda. Aorus kommer snart lansera en ny version av sin Aorus X5-dator med uppgraderade komponenter. Utöver ett nytt Intel Core i7-chipset baserat på Broadwell kommer den nya modellen erbjuda Nvidia G-Sync genom en extra hårdvaruenhet, nya grafikkretsar genom två Geforce GTX 965M i SLI. De två kretsarna sägs erbjuda så mycket kraft att de presterar bättre tillsammans än vad ett GTX 980-kort gör på stationära datorer. Detta betyder att datorn exempelvis kan driva Witcher 3 i Full HD utan problem.

Aorus X5 kommer att nå Sverige som en av marknadens första dator med Core i7 Broadwell i juli. För datorns många imponerande specifikationer är det inte kostligt att den också kostar en hel del, 25 000 kronor för att vara exakt.

Relaterade artiklar

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Perfekt för folk som är inneboende och inte ”tillåts” ha skrivbordsutrymme till stationärt.
Är dock 15.6″ med totalt 3 tungdrivna chip som alla skriker efter ansenliga mängder kylning så hoppas den inte låter som ett jetplan. Dessutom sablans högupplöst på 2880×1620 vilket dessutom är en väldigt skum upplösning.