Du kanske vill ha en stor och spektakulär dator eller så föredrar de små och kompakta maskiner? Silverstone tycker om båda delarna men imponerade på Computex 2015 med en riktigt liten och kompakt nätdel. SX700-LPT är en ny modell från företaget som erbjuder det kompakta SFX-L-formatet samtidigt som det har en kapacitet på 700 watt.

Under de senaste åren har det blivit uppenbart att kraftfulla datorer inte längre behöver vara stora. På Computex såg vi exempelvis flera kompakta system som använde Titan X-grafikkort och kraftfulla Intel-processorer men ändå drevs av kompakta nätdelar i SFX-format. För att göra detta möjligt krävs nya och mer kraftfulla SFX-nätdelar och Silverstone verkar ligga i framkant när det gäller utveckling.

Silverstone SX700-LPT är en kompakt nätdel som använder sig av SFX-L-standarden. Detta betyder att den är marginellt större än tradiutionella SFX-nätdelar men att de ändå kan fästas på precis samma sätt som vanliga SFX-nätdelar. Med sin lite större volym kan Silverstones nya modell leverera mer kraft än konkurrenternas SFX-nätdelar. Corsair har exempelvis en 600 watts-modell i SFX-format men har inget kraftfullare alternativ. Silverstones nya produkt levererar upp till 700 watt och kan därmed driva de allra flesta system.

80 Plus Platinum och stöd för dubbla grafikkort

Utöver ett kompakt format och hög prestanda levererar Silverstones nya modell också dubbla strömkontakter för externa grafikkort samt hög effektivitet med 80 Plus Platinum-certifiering. Detta får det att sticka ut ännu mer från konkurrenterna.

SX700-LPT har potential att vara bli en stark konkurrent på marknaden. För dess många goda egenskaper får dock konsumenter betala ett saftigt pris. Den nya modellen väntas kosta runt 1 300 kronor när den når butiker under årets tredje kvartal.

Se fler nyheter från Computex 2015

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Kommer Silverstone ut med en uppdaterad Fortress FT03 nån gång?
Jag tänker köpa en till hösten och vill veta ifall jag bör vänta tills en ny version kommer.