Test: Corsair Lapdog – För seriös för soffspelaren

Corsair är nästan för seriösa med sin vardagsrumsgaming

0

Summering och betyg

Allt är som bekant relativt. För undertecknad och många PC-spelare är det närmast omöjligt och i bästa fall en fantastiskt frustrerande upplevelse att spela med en handkontroll. Det finns givetvis spel som passar väl för handkontroll och stödet blir bättre för var dag som går. Behovet av att spela PC-spel med möss och tangentbord kommer dock inte att försvinna på många år.

Corsair Lapdog är en funktionsrik lösning

Det är samtidigt allt annat än smidigt att spela med en mus och ett tangentbord i soffan eller fotöljen i vardagsrummet. Vardagsrumsgaming är hetare än någonsin på PC-marknaden och med Lapdog gör Corsair ett beundransvärt försök att medla fred mellan soffliggaren och den seriöse PC-spelaren. Corsair Lapdog kan liknas vid ett portabelt skrivbord att lägga över dina ben med plats för Corsair mekaniska gamingtangentbord och en rejäl musplatta. Lapdog är på flera sätt en ganska skräckinjagande skapelse som bokstavligen får flera i redaktionen att utbrista väl valda ord i ren och skär förvåning över dess storlek. Lapdog är en stadig pjäs, riktigt stadig. Det är på vissa sätt bra och ger en stabil känsla även vid hektiskt spelande men med en 5 meter lång USB-kabel i ena änden och en drygt 73 cm lång basenhet är det ingen lätt uppgifter att förvara din Lapdog i ett traditionellt vardagsrum.

Corsair har valt att satsa på en påkostad och, i brist på annat ord, funktionsrik lösning där Lapdog kommer med en integrerad USB 3.0-hubb och snabbladdning för telefonen. Du har även möjligheten att gömma kablar för både ett fullstort tangentbord samt mus under basenhetens aluminiumpaneler samt kanter som skyddar din trådlösa mus från att dyka ner på golvet.

Ergonomin tryter särskilt vid vanligt arbete

Målsättningen med Lapdog är att leverera en maxad PC-spelupplevelse i soffan och jämfört med att sitta med tangentbordet i knät och med musen på soffkudden är det vinst på TKO för Lapdog. Ergonomin är dock långt ifrån optimal där det saknas stöd för handlederna och Lapdogens snygga aluminiumkanter inte är direkt sköna att vila musarmen på.

Det största problemet är annars att använda Lapdog till annat än att spela på. Det är nästan omöjligt att få något som ens liknar en vettig skrivposition med det vänsterplacerade tangentbordet och även om du får plats med större delen av frukostbordet på musplattan är det ingen lätt uppgift att gömma undan din knähund när spelsessionen är över.

Corsair är nästan för seriösa

Du kommer troligtvis aldrig att leverera lika säkra headshots i soffan som framför datorn på skrivbordet och för många med mig ska vardagsrumsgaming vara en skön och avkopplande företeelse. Corsair levererar med största sannolikhet den mest skrivbordsliknande spelupplevelsen du kan hitta i vardagsrummet idag. Tyvärr är det nog inte riktigt det alla, eller ens majoriteten, av soffspelare är ute efter. Vilket resulterar i en onödigt stor och maffig lösning där funktioner som att byta tangentbord tyvärr kostar mer än det smakar.

Sista stora avbräcket som gör att Corsair Lapdog inte kammar hem något toppbetyg är just prislappen som blir lika maffig som basenheten. Lapdog kostar från 1 295 kronor och med ett matchande tangentbord springer totalkostnaden iväg till mellan 2 000 till 3 000 kronor.

Med det sagt ser undertecknad fram emot att testa nästa generations Lapdog där Corsair troligtvis lärt sig ett och annat. Givetvis även andra liknande knäskrivbord när jakten på äkta 4K-gaming i vardagsrummet fortsätter.

Corsair Lapdog
6,5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Fördelar
+ Stabil och stryktålig
+ Stor musmatta
+ USB 3.0/Snabbladdning
Nackdelar
- Dyr
- Bristande ergonomi
- Väldigt klumpig
Bra att veta
Lapdog kan snabbladda din mobiltelefon och rymmer fullstora Corsair-tangentbord.
Komfort6.8
Funktion7.5
Format/Design4.5
Pris
1295 :-
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Vad innebär sifferbetygen? Klicka för beskrivning

I vår betygsskala räknar vi 5 och uppåt som ett godkänt resultat. Det lägsta möjliga betyget är 1, och det högsta möjliga är 10.

Med andra ord är 5 eller 6 inte att betrakta som dåliga resultat för en produkt, utan motsvar en ”lagom” nivå för produkter som inte nödvändigtvis sticker ut ur mängden, men som inte heller gör dåligt ifrån sig. Ett betyg på 7 är bra, men med tydligt definierade nackdelar som är värda att tänka på. Ett betyg på 8 är mycket bra, men med målgruppsspecifika nackdelar. Ett betyg på 9 är klockrent, med endast mindre nackdelar. Ett betyg på 10 är praktiskt taget felfritt.

I och med att soffskrivbord är ett mer kvalitativt testområde så är också betygen något mer godtyckliga och subjektiva än för andra produktgrupper, där betygen kan baseras på ren mätdata. De är inte tänkta som exakta måttstockar, utan som snabb vägledning och jämförelse – för att få en fullständig bild av vårt omdöme ska du givetvis läsa den detaljerade slutledningen i artikeln.

Tycker du att någonting är oklart i betygssättningen får du gärna kontakta redaktionen eller lämna en kommentar. Och glöm inte heller att du kan lämna ett eget omdöme om du själv äger produkten!

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid