Test: Corsair Lapdog – För seriös för soffspelaren

Corsair är nästan för seriösa med sin vardagsrumsgaming

0

Corsair Lapdog och installation

Corsair Lapdog är i sitt basutförande ett tomt hölje med plats för ett fullstort mekaniskt gamingtangentbord från Corsairs egna produktlinjer. Corsair kallar detta för ”Gaming Control Center” och det känns kanske lite väl bombastiskt men det är onekligen en riktigt robust skapelse vars aluminiumpaneler ger samma höga kvalitetskänsla som företagets mekaniska tangentbord. Detta är givetvis inte heller en tillfällighet då designen av Lapdog är tänkt att matcha företagets tangentbordsserier K65 eller K70. Du kan med andra ord själv välja exakt vilken modell av tangentbord du vill para med din Lapdog vilket ger dig valmöjligheter för både olika brytare samt tangentbordsbelysning.

Lapdog är en rejäl pjäs

Corsair lapdog levereras utan tangentbord

Lapdog har även en dedikerad musplatta på 28 x 28 cm där du givetvis kan välja gnagare efter egen smak och behov. Själva spelkontrolcentralen har även utrymme för att gömma inte bara den rejäla tangentbordskabeln utan har kabeln från en trådad mus vars. Musen och andra tillbehör kan kopplas in i Lapdogs integrerad 4-vägs USB 3.0-hubb som i sin tur kopplas med den 5 meter lång USB-kabel till din dator. Kabeln är faktiskt en dubbelkabel med en extra strömadapter som inte krävs för vanlig användning men som kan kopplas in när du har flera USB-enheter eller exempelvis vill nyttja Lapdogs snabbladdningsfunktion för USB-enheter som smartphones eller surfplattor.

Löstagbar memoryfoam undertill

Under själva spelkontrollcentralen hittar man en löstagbar knädyna med minnesskum som gör att hela enheten ligger mjukt och bekvämt över benen. Plattan sitter fäst med magneter och går att plocka bort om man så vill, under själva plattan hittar man även den insexnyckel som används för att montera tangentbordet.

Installationen är förhållandevis enkel även om den involverar en hel uppsjö av skruvar och paneler som ska klämma tangentbordet på plats. Väl på plats sitter dock tangentbordet riktigt bra och det märks att Corsair finslipat designen för att matcha deras egna tangentbord.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notifiera vid