Skräddarsy en egen mapp med alla dina viktigaste Windows-inställningar – och några till som du inte inte hittar i kontrollpanelen.

Att det finns många inställningar i Windows är vi nog alla överens om. Många inställningar kan dessutom vara svåra att hitta. En del av er har provat på Windows egna GodMode, en mapp som samlar över 200 inställningar på ett och samma ställe. Dock kan 200 inställningar på samma ställe vara något överväldigande när man kanske inte har en aning om vad hälften av dem gör.

Det finns däremot ett sätt att göra det hela lite mer lättöverskådligt. Ett fönster där du endast ser de inställningarna du vill se.

OBS! Delar av denna guide kräver att du använder ett konto med administratörsrättigheter. NHW tar inget ansvar för eventuella problem som kan orsakas av ändringar i Windows-inställningarna.

Aktivera GodMode

Det första du behöver göra är att skapa en mapp på skrivbordet som du sedan döper till
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Mappen byter skepnad, och dubbelklickar du på den kommer du åt över 200 inställningar på samma ställe – dels alla tänkbara inställningar från kontrollpanelen och dels ett antal andra som annars hade legat utspridda eller dolda i operativsystemet.

Innan du fortsätter med att utforska GodMode så skapar du ytterligare en mapp som du döper till något passande, till exempel ”Mina inställningar”.

Anpassa ditt personliga GodMode

Nu är det dags att gå igenom GodMode. De inställningar som du känner att du har nytta av drar du till din nya mapp ”Mina Inställningar”. Då skapas genvägar till inställningarna även i denna mapp.godmode_move_2

Du begränsas inte till de inställningar som finns i GodMode. Alla genvägar till program eller inställningar som läggs i mappen kommer att kunna öppnas från ett och samma ställe. På bilden ser du att jag även skapat en genväg till inställningarna för mitt ljudkort i denna mapp.

För dig som ofta behöver ändra inställningar eller som vill gräva djupare i operativsystemet är kan det här vara ett bra alternativ till kontrollpanelen, med möjlighet att själv anpassa vilka inställningar du ofta behöver tillgång till respektive vilka du inte behöver.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid