Nokia Lumia 930 är knappast en ny smartphone men den är trots allt det senaste flaggskeppet på marknaden som drivs av Windows Phone och en en uppföljare får vi se tidigast efter sommaren. Vi har testat telefonen och uppdaterat Svenska Smartphoneguiden med testet av guidens första Windows Phone-telefon.

– Detta är en sammanfattning av ett test som du kan läsa i Svenska Smartphoneguiden –

Nokia_Lumia_930_Recension_forsta

Nokia Lumia 930 (RM-1045)
Skärm 5,0 tum AMOLED
1 920 x 1 080 pixlar
441 ppi
Processor Qualcomm Snapdragon 800
4 x Qualcomm Krait 400 2,2GHz
Qualcomm Adreno 330
Internminne 2 GB
Intern lagring 32 GB flash
Minneskort Nej
Kamera – bak Stillbild: 20,7 MP
Video: 2160p30, 1440p30, 1080p30, 720p30
Övrigt: Moments, gaffling, timer
Kamera – fram Stillbild: 1,2 MP
Video: 720p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat 4
Wifi 802.11n
Bluetooth 4.0 LE
NFC Ja
Anslutningar Mikro USB 2.0
3,5 mm
Batteri 2 420 mAh
Operativsystem Windows Phone 8.1
Mått 71,0 x 137,0 x 9,8 mm
Vikt 167 gram

I jämförelse med Android-branschens nyaste smartphones är inte Lumia 930 särskilt imponerande, åtminstone inte på pappret. Innanför telefonens skal finns Qualcomms två år gamla Snapdragon 800-chipset som får assistans av 2 gigabyte arbetsminne och tillgång till 32 gigabyte lagringsutrymme.

På telefonens framsida finns en fem tum stor AMOLED-skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080. Ovanför skärmen finns en frontmonterad kamera som tar bilder med en upplösning på 1 280 x 960. medan baksidan bjuder på en betydligt bättre PureView-kamera med Zeiss-objektiv och 20,7 megapixelsensor i 1/2,5-tumsformat. Kameran är optiskt bildstabiliserad, kan få hjälp från dubbla LED-lampor i mörka situationer och kan fånga video i 3 840 x 2 160 pixlar och 30 bildrutor per sekund.

Nokia_Lumia_930_Recension_skarm

Lumia 930 ligger skönt i handen men hade gynnats av en mer rundad design som var lite mjukare. Telefonens lite kantiga design gör det visserligen lätt att greppa telefonen men den kraftigt rundade designen som används av exempelvis Lumia 735 är betydligt skönare i jämförelse.

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
igelqottGadgetyAlbertGambit_2KS0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Tycker själv att windows phone är överlägset både iphone & android telefoner har haft eller har alla 3. appar ser jag inte som ett bekymmer men om man mest leker med sin telefon kanske det kan vara ett problem ,det jag gillar med wp är deras integration med windows & med w10 hoppas jag den bara blir ännu bättre, ser just detta som den största fördelen med WP framför android som jag inte är så förtjust i om jag ska vara ärlig så e jag inte så förtjust i google alls.

Deove
Gäst
Deove

Är synd att inte det grundläggande av en telefon betygsätts på någon skala jämförelse med andra telefoner. Anklagar inte den här sidan, Utan är så överlag på telefon recensioner på webben.
Jämförelse. Typ kvalitet på ljudsignal . Volym på ringsignal. Vibrator, ( Vissa telefon hörs knappt i kläder och vibratorn märks inte). Ljudkvalitet på alla mickar och högtalare . kvalitet på uttag. Är som det viktigaste. Kan säkert vara nått mer….

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Jag håller med Ase att WP är grymt! Nokia 1020 var en excellent smartphone med superbt flow i OS’et. Inga konstiga ryck/microstutter eller annat bullshit. Trots klen CPU så känns den väldigt rapp i alla lägen.Tyvärr slaktade nokia den lite grann genom att försämra 41MP kameran från (Nokia 808) till samma megapixel men sämre/mindre sensor. Blev inte alls lika spektakulära färger i fotografierna med denna (men något bättre low light istället). Dessutom försämrade dom ”rich recording” mikrofonen den skulle ärva av 808. Den är fortfarande den bästa mikrofonen med hästlängder som någonsin använts i en smartphone, men inte lika bra… Läs hela »

Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

För mig det räckt om google hade utvecklat sina mest basic appar till Windows Phone, för att återvända till windows phone. Visst det finns substitut men de känns aldrig riktigt lika bra. Tex. en basic youtube app. Men förhoppningvis kommer det gå att emulera i framtiden.

Albert
Gäst
Albert

TubeCast är en bra youtubeapp och med LiveGaming kollar man på Twitch. 🙂
Jag är rätt nöjd med WP, det kopplar väldigt bra till företagets mejl o kalender med möjlighet att kolla officedokument. Jag gillar hur alla olika konton länkas ihop i kontakterna även om jag föredrar 8.0s kontakter.
/A

Gadgety
Medlem
Gadgety

[quote name=”S0urcerr0R”]Nokia 1020 var en excellent smartphone med superbt flow i OS’et. Inga konstiga ryck/microstutter eller annat bullshit. Trots klen CPU så känns den väldigt rapp i alla lägen.Tyvärr slaktade nokia den lite grann genom att försämra 41MP kameran från (Nokia 808) till samma megapixel men sämre/mindre sensor. Blev inte alls lika spektakulära färger i fotografierna med denna (men något bättre low light istället). Dessutom försämrade dom ”rich recording” mikrofonen den skulle ärva av 808. Den är fortfarande den bästa mikrofonen med hästlängder som någonsin använts i en smartphone, men inte lika bra som 808’n. Batteritiden var inte heller spektakulär.Saknar… Läs hela »

igelqott
Gäst
igelqott

Om det blir verklighet med android appar på windows, så kommer jag köpa en WP som nästa lur, utan tvekan.