Testresultat: Robocopy

Robocopy är ett annat test som vi kört länge och här fokuserar vi på en enhets sekventiella prestanda. Vi har totalt sju stycken olika robocopy-test. Två använder sig av stora ISO filer, två av medelstora MP3/FLAC-filer och två använder sig av små filer som är allt ifrån HTML-filer till DLL-filer.

I första testet tar vi testfilerna från Large och medium testerna, och bara gör en kopia på dem. På det sättet får den testade enheten både läsa och skriva samtidigt. I nästkommande 6 tester så testar vi läs- och skrivprestanda separat från varandra.

Det ser ut som att WD lyckas väldigt bra med kombinera skrivning och läsning samtidigt. Samtliga WD Black leverera fina siffror. Det är lite överraskande med tanke på hur lite cache enheterna har. Men det som verkligen hjälper till här är hur snabb enheten är utan någon form av cache och där är WD Black en av de snabbaste enheterna. MLC-enheter har givetvis en stor fördel här.

Om vi fördelar upp överföringen mellan skriv och läs så ser vi att skriv generellt sätt är bättre än vad läs är. Men WD levererar riktigt fina resultat och är i flera fall snabbare än motsvarande 960 Evo. Dessa tester visar också tydligt att 250GB modellen blir väldigt handikappad på grund av mindre SLC-cache och färre NAND-enheter.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav GagerGlaring_Mistake Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Glaring_Mistake
Medlem
Glaring_Mistake

”WD var snabba med att lansera en ny version av WD Blue (WD Blue 3D) där man rakt av bytte ut de gamla minneskretsarna mot nya, med bättre prestanda som resultat. Man lämnade dock WD Green och WD Black med de äldre 2D-kretsarna.”

De verkar ha satt i 3D NAND i WD Green inte så långt efter att WD Blue 3D kom ut faktiskt som du kan se säljas på till exempelvis Inet.
Men WD ser inte ut att nämna det själva någonstans och det står fortfarande bara WD Green på SSDen – inte WD Green 3D.