BF4-dator_717Battlefield 4 är ett av de mest krävande datorspelen på marknaden och tillika ett av de mest spelade. I kölvattnet av spelets uppdatering för AMD:s grafikgränssnitt Mantle beslutade vi oss för att bygga en renodlad speldator för BF4. Här bjuder vi på receptet, resultaten och ger Dig en chans att både vinna och köpa ditt eget system.

Som Sveriges största testare av datorprodukter vet vi bättre än de flesta hur svårt det kan vara att hitta rätt i djungeln av datorkomponenter, men med hundratals testade produkter och många tusentals testresultat i ryggen har vi plockat ut guldkornen i en enda maskin – NordicHardwares BF4 Speldator.

Förutom att hitta de bäst presterande komponenterna för Battlefield 4 arbetar vi med tre huvudmål – Hög prestanda, låg ljudnivå och prisvärdhet. Ett tungdrivet spel som Battlefield 4 kräver påkostad hårdvara för att få sträcka på benen, men för den sakens skull är det väl så viktigt att du som konsument får mycket för pengarna. Maskinen ska även gå att leva med till vardags och det kanske svåraste med en dator idag är att hitta balansen mellan prestanda och ljudnivå.

Flertalet av våra utvalda komponenter till NordicHardwares BF4 Speldator har inte bara testats utan även belönats med utmärkelser hos NordicHardware. Ett bevis i sig på deras fina kvalitéer men de har även testats specifikt i samband med Battlefield 4 för att hitta rätt recept för vårt system. Här nedan finner ni den kompletta specifikationslistan för NordicHardwares BF4 Speldator 2014.

Komponentval

komponenter_HI-RES

NordicHardware BF4 Speldator
Grafikkort Asus Radeon R9 290 DirectCU II
CPU Intel Core i7-4770K 3,5 GHz
Moderkort Asus Z87-A ATX
Minne Corsair 2x8GB 1600 MHz Vengeance LP
Systemenhet Samsung 840 Evo SSD
Lagringsenhet WD Green 2TB
Kylning Noctua NH-U14S
Chassi Fractal Design Define R4
Nätaggregat Corsair RM 650W 80+ Gold
Optisk enhet Asus DRW-24F1ST DVD
Operativsystem Windows 8.1 Pro 64-bit
Spel Battlefield 4 + 2 bonusspel
Tillbehör Asus Steelseries musmatta, ESD-band
Pris hos Inet.se 14 999 kronor inklusive moms

Grafikkortet är A och O

Nyckelkomponenten i de egentligen alla speldatorer är grafikkortet och här föll valet ganska naturligt på Asus Radeon R9 290 DirectCU II. Ett grafikkort som vi nyligen rekommenderat som det bästa alternativet för de som söker ett prisvärt prestandakort för Battlefield 4. Grafikkortet ger imponerande råkraft, stöd för Mantle i Frostbite-motorn samt gör allt detta vid en mycket låg och behaglig ljudnivå till ett betydligt lägre pris än motsvarande modeller av Radeon R9 290X.

Komponenter_01 Komponenter_04

Många CPU-trådar ger fler möjligheter

Intels kritikerrosade fyrkärniga Core i7-4770K processor får också en viktig roll med sin fina enkeltrådade prestanda. Flertrådsstödet utnyttjas trots allt till viss del redan av Battlefield 4 och med Mantle är detta något som ska förbättras ytterligare. Datorns fokus är Battlefield 4, men vi tar även hänsyn till ifall spelaren vill dela med sig av när den spelar, genom att exempelvis streama video av spelet till Twitch.tv samtidigt. Vi har även tänkt på ifall personen vill jobba med medieproduktion, t.ex. videoredigering eller andra krävande arbetsuppgifter när datorn inte används till spel.

Conquest-kung med blixtsnabba laddningstider

Lagringsenheten är också ytterst viktigt och här blir Samsung 840 Evo vårt naturliga val. Imponerande prestanda, särskilt med cachetekniken Rapid, ger riktigt rappa laddningstider och med 250 gigabyte lagringskapacitet får du plats med en hel del spel utöver Battlefield 4. Prislappen är också exemplarisk, varför enheten innehar vår ”Mest för Pengarna”-utmärkelse i Svenska SSD-guiden. Hårddisken WD Green har vi prisats i sin 3 terabyte-modell i Svenska HDD-guiden och den något billigare 2 terabyte-modellen räcker långt för de flesta spelares lagringsbehov, allt vid en exemplariskt låg ljuddnivå.

Komponenter_01 Komponenter_04

Låt tystnaden tala

Vi använder även det mycket tysta och prisvärda datorchassit Fractal Design Define R4 som kammat hem storvinsten i testlabbet samt Asus lättarbetade Z87-moderkort och exemplariskt tysta CPU-kylaren Noctua NH-U14S. Corsairs Vengeance LP-moduler ger oss gott om minne för pengarna och håller samtidigt en låg profil, något även gäller den extremt tysta nätdelen Corsair RM 650W.

Med kärlek och omsorg har vår testlabbsansvarige och tillika Battlefield 4-expert Anders Nilsson byggt ihop NordicHardwares BF4 speldator och låtit den kämpa sig igenom flera tuffa tester – med både imponerande och tillfredsställande resultat.

Annons

17
Leave a Reply

Please Login to comment
17 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Tor WernerBrian Bengt HansenPelle DiverAnton StrandApexi Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Riktigt kul att se att detta initiativ.

Lite besviken blev jag dock när datorn aldrig visades i drift för att illustrera ljudnivån mha video.

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

Tummen upp til både NH och Inet och speciellt roligt att NH anhängare får lite rabatt hos Inet för sitt medlemskap.
Är riktigt sugen på att delta i tävlingen, men samtidigt känns det som att någon annan har större nytta av den än vad jag har 🙂

Fredrik
Medlem
Fredrik

[quote name=”Anton Karmehed”]
Vi funderade på det där, tyvärr är det ganska intetsägande då det typ inte låter något och allt beror på din högtalarvolym. Men kanske kan hitta på något kul. 🙂
[/quote]

Fast det är ju det som är själva poängen, att visa att den typ inte låter något 🙂

När man lägger ner så mycket tid och fokus på ljudnivån och sedan inte visar upp dess styrka i videon så känns det lite konstigt.

Hur som helst, det är bara ett litet klagomål i en i övrigt väldigt bra grej.

wdnhej
Gäst
wdnhej

Tror ni att en likadan dator fast med ett GTX 780 och 32gb ram klarar det bra? har ej testat bf4 än…

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

[quote name=”wdnhej”]Tror ni att en likadan dator fast med ett GTX 780 och 32gb ram klarar det bra? har ej testat bf4 än…[/quote]

32GB ram är på tok för mkt om det enbart är tänkt för spel. Inte ens med 8GB behöver man vara orolig.
Fast har man några hundralappar över så får man 16GB då prisskillnaden är liten.
Ett GTX 780 har inte stöd för Mantle ännu, så nej. Allt beror på vilken upplösning och inställningar du vill köra med. Fast med ett 780 så blir det kämpigt med Ultra i 1920×1080.

MZ
Gäst
MZ

[quote name=”Apexi”][quote name=”wdnhej”]Tror ni att en likadan dator fast med ett GTX 780 och 32gb ram klarar det bra? har ej testat bf4 än…[/quote] 32GB ram är på tok för mkt om det enbart är tänkt för spel. Inte ens med 8GB behöver man vara orolig.Fast har man några hundralappar över så får man 16GB då prisskillnaden är liten.Ett GTX 780 har inte stöd för Mantle ännu, så nej. Allt beror på vilken upplösning och inställningar du vill köra med. Fast med ett 780 så blir det kämpigt med Ultra i 1920×1080.[/quote] Älskar såna snåla typer som dig. Ni finns… Läs hela »

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

[quote name=”MZ”][quote name=”Apexi”][quote name=”wdnhej”]Tror ni att en likadan dator fast med ett GTX 780 och 32gb ram klarar det bra? har ej testat bf4 än…[/quote] 32GB ram är på tok för mkt om det enbart är tänkt för spel. Inte ens med 8GB behöver man vara orolig.Fast har man några hundralappar över så får man 16GB då prisskillnaden är liten.Ett GTX 780 har inte stöd för Mantle ännu, så nej. Allt beror på vilken upplösning och inställningar du vill köra med. Fast med ett 780 så blir det kämpigt med Ultra i 1920×1080.[/quote] Älskar såna snåla typer som dig. Ni… Läs hela »

MZ
Gäst
MZ

[quote name=”Apexi”][quote name=”MZ”][quote name=”Apexi”][quote name=”wdnhej”]Tror ni att en likadan dator fast med ett GTX 780 och 32gb ram klarar det bra? har ej testat bf4 än…[/quote] 32GB ram är på tok för mkt om det enbart är tänkt för spel. Inte ens med 8GB behöver man vara orolig.Fast har man några hundralappar över så får man 16GB då prisskillnaden är liten.Ett GTX 780 har inte stöd för Mantle ännu, så nej. Allt beror på vilken upplösning och inställningar du vill köra med. Fast med ett 780 så blir det kämpigt med Ultra i 1920×1080.[/quote] Älskar såna snåla typer som dig.… Läs hela »

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

[quote name=”Apexi”][quote name=”MZ”][quote name=”Apexi”][quote name=”wdnhej”]Tror ni att en likadan dator fast med ett GTX 780 och 32gb ram klarar det bra? har ej testat bf4 än…[/quote] 32GB ram är på tok för mkt om det enbart är tänkt för spel. Inte ens med 8GB behöver man vara orolig.Fast har man några hundralappar över så får man 16GB då prisskillnaden är liten.Ett GTX 780 har inte stöd för Mantle ännu, så nej. Allt beror på vilken upplösning och inställningar du vill köra med. Fast med ett 780 så blir det kämpigt med Ultra i 1920×1080.[/quote] Älskar såna snåla typer som dig.… Läs hela »

Medlem
Christopher Andreason

Att haswell refreash är två månader ifrån är en sak man måste ha i tanke oavsett detta super bygget för BF4 eller inte

Detta datorn bygget är väl också tänkt att inte bara vara för spel även videoredigering och live sändning via twich och mycket annat

Rhausenkamp
Gäst
Rhausenkamp

😥 😥 😥 😥 jag lyckades inte skriva klart på facebook utan råkade skicka in det, så det var den datorn de 😥 😥

Christer "Apexi" Norrman
Medlem

[quote name=”Rhausenkamp”]:cry: 😥 😥 😥 jag lyckades inte skriva klart på facebook utan råkade skicka in det, så det var den datorn de 😥 :cry:[/quote]

Du är inte ensam 🙂

Saxat från Facebook
[i]Vad vi kan se finns det inget sätt att enkelt ”rensa” bort enstaka bidrag med detta tävlingssystemet. Ska söka vidare efter en lösning. Oavsett vad så ser vi givetvis till att ni får in giltiga resultat i tävlingen. Men ni övriga får gärna klicka rätt![/i]

Anton Strand
Medlem
Anton Strand

Tjena, kul att ni gör såna här giveaways och ger möjligheten till folk som inte har råd med en sån här gaming dator! Tänkte oxå fråga vilket datum vinnaren nämns! Keep it up!

Pelle Diver
Gäst
Pelle Diver

Hittar ingen info om när dragningen i tävlingen är?

Brian Bengt Hansen
Gäst
Brian Bengt Hansen

Wow super nice

Tor Werner
Gäst
Tor Werner

😀 😆