HTC One är namnet på en av de nu hetaste lurarna på Android-marknaden. Den taiwanesiska tillverkaren slog på stora trumman när man under tisdagskvällen lanserade HTC One, en 4,7 tum stor smartphone med FullHD-skärm, ultrapixel-kamera och redo att agera TV-fjärrkontroll.

HTC One har varit en av de sämre bevarade smartphonehemligheterna det senaste halvåret men det hindrade inte HTC från att stolt visa upp sin nya toppmodell på stora lanseringsevent i London och New York. En väl vald tidpunkt, bara dagar före Mobile World Congress går av stapeln, där man fick möjlighet att prata ostört om telefonens funktioner.

Superskarp skärm med fina betraktningsvinklar

one

Högst på listan står en 4,7 tum stor LCD-skärm som vid vår korta handpåläggning kändes både föredömligt ljusstark och skarp. Med 1 080 x 1 920 pixlars upplösning och ett pixelförhållande på 468 pixlar per tum var det däremot ganska väntat. Betraktningsvinklarna är också lysande, något man kan skönja både i videoklippet och i våra foton.

Processorn kommer från Qualcomm och är en Snapdragon 600 med fyra CPU-kärnor på vardera 1,7 gigahertz. Något man parar med 2 gigabyte internminne och 32 gigabyte lagringskapacitet.

Designmässigt är det mycket som påminner om HTC One X och telefonens aluminiumchassi känns riktigt bra i handen. HTC kallar det en sömmlös design utan skarvar och det vi kan konstatera är att den känns solid och ligger bra i handen med sin välvda baksida. Måtten är 137,4 x 68,2 x 9,3 millimeter och vikten landar på 143 gram.

one3

one5

Ultrapixelkamera med mer ljusinsläpp

HTC har även klämt in vad man kallar en ultrapixel-kamera som man inte ens vill prata antalet megapixlar på. Istället pratar man om stora pixlar som släpper in mer ljus, upp till 300 procent mer, och således ger mycket bättre bilder i dålig belysning. Svårt att bekräfta på en presskonferens men ett klart lovande uttalande om kameraprestandan.

Den nya kameran kan fota och filma med HDR-inställningar och kan även användas med inställningen HTC Zoe som filmar ett par sekunder varje gång du tar ett foto. Filmsnuttar som sedan automatiskt kan omvandlas till sammanslagna videoklipp med automatiska effekter och videoövergångar.

one6

HTC pratade även om sin satsning på ljud där frontmatade stereohögtalare och dubbla mikrofoner med dynamisk brusreducering ska både återge och ta emot ljud på bästa sätt. Något som av förklarliga skäl var närmast omöjligt att testa i den discomiljö telefonen presenterades i.

Sense 5 och Blink Feed

Det nya Sense 5-gränssnittet och Blink Feed kändes fräscht och till viss del likt Windows Phone med sin vertikala scrollning av olikformade brickor med information. Gränssnittet kändes nedskalat och rappt och klart annorlunda än vad vi är vana vid. Blink Feed plockar in data från 1 400 olika flöden med alla olika ämnen efter din egen smak tillsammans med Sense TV blir det en anslagstavla med information för användaren.

Sense TV som för övrigt paras med telefonens integrerade IR-öga och även kommer med ett brett bibliotek av förprogrammerade TV-apparater och annan ljud och bildutrustning.

HTC One kommer att finnas på marknaden i mars månad. Vi vet ännu inte till vilket pris men med sin fina design och till synes utsökta skärm är det en telefon klart värd en närmare titt.

Annons

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
thisdj christianFredrik82Bobby83Morkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”Anton Karmehed”]Obs. Vi kommer att uppdatera artikeln med bilder under kvällen.[/quote]

undrar hur batteridriften är på denna?Är det ladda varje dag vid normal användning? Sedan undrar jag om den har bild stablisering som Nokia 920 har tex? Nokia 1000 är på G? längtar för första gången efter mobilmässan som startar?

dj christian
Gäst
dj christian

Det jag är mest orolig över är HTCs uppdateringsschema. Jag vet inte om Anton nämnde det i videon men den kommer lanseras med 4.1.2 men HTC har sagt att 4.2(4.2.2?) är i startgroparna. Sedan får vi se hur det urartar sig i slutet av året när Key Lime lanseras. Frågetecknet är om denna telefon någonsin kommer få Key Lime och hur länge det kommer dröja? Sony är ju inte direkt bättre på att skynda på uppdateringarna direkt. Det går ju inte direkt bra för HTC nu och de blöder tydligen. Jag läste att de ligger så långt ner som på… Läs hela »

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

[quote name=”dj christian”]Det jag är mest orolig över är HTCs uppdateringsschema. Jag vet inte om Anton nämnde det i videon men den kommer lanseras med 4.1.2 men HTC har sagt att 4.2(4.2.2?) är i startgroparna. Sedan får vi se hur det urartar sig i slutet av året när Key Lime lanseras. Frågetecknet är om denna telefon någonsin kommer få Key Lime och hur länge det kommer dröja? Sony är ju inte direkt bättre på att skynda på uppdateringarna direkt. Det går ju inte direkt bra för HTC nu och de blöder tydligen. Jag läste att de ligger så långt ner… Läs hela »

Medlem
WIRN

Undrar om utvecklingen av skärmupplösningen kommer försätta uppåt ännu längre el stanna här. Lite som att trycka in på tok för många MP i en kamera el minne i ett budgetgrafikkort, helt waste

Segen01
Gäst
Segen01

Väldigt snygg telefon. Coola funktioner. Gillar idén bakom Zoe. Hoppas kameran är grym. Vill gärna se nåt liknande med 4″ skärm framöver.
Stilig kavaj, Anton.

Mikael
Medlem
Mikael

Kul att de börjar göra telefoner med IR-öga igen. Det var ju standard på telefoner för ett antal år sedan och jag har länge gått och stört mig på att de plockade bort det. Jag hade en app till min gamla SonyEricsson p800 som jag kunde styra alla apparaterna i hemmet ifrån. Perfekt grej för både smartphones och surfplattor som i alla fall jag skulle vara villig att betala ganska mycket extra för.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”dj christian”]Det går ju inte direkt bra för HTC nu och de blöder tydligen. [/quote]

HTCs senaste kvartalsrapport:

Omsättning: 135,8 miljarder TWD
Nettoresultat: 18,68 miljarder TWD
Nettomarginal: 13,8 procent
Sålda mobila enheter: 13,2 miljoner

TWD = New Taiwan Dollar

Antalet levererade mobila enheter ökade med 93 procent från förra årets tredje kvartal dock har vinsten per telefon minskat något så intäkterna ökande med 79 procent, detta är inte dåliga siffror. Dessutom ökade vinsten efter skatt med 68 procent.

Så blöder göra de absolut inte! Ska dock bli intressant med hur deras Q4 resultat ser ut.

Bobby83
Gäst
Bobby83

[quote name=”-Tjalve-”][quote name=”dj christian”]Det jag är mest orolig över är HTCs uppdateringsschema. Jag vet inte om Anton nämnde det i videon men den kommer lanseras med 4.1.2 men HTC har sagt att 4.2(4.2.2?) är i startgroparna. Sedan får vi se hur det urartar sig i slutet av året när Key Lime lanseras. Frågetecknet är om denna telefon någonsin kommer få Key Lime och hur länge det kommer dröja? Sony är ju inte direkt bättre på att skynda på uppdateringarna direkt. Det går ju inte direkt bra för HTC nu och de blöder tydligen. Jag läste att de ligger så långt… Läs hela »

Fredrik82
Gäst
Fredrik82

Jag kommer ihåg min Nokia 6150 som hade IR-sändare och mottagare. så man kunde spela Snake med en kompis… man var tvungen att inte röra telefonen för mycket för då tappade den kontakten. Härliga tider. 😆

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Bobby83″][quote name=”-Tjalve-”][quote name=”dj christian”]Det jag är mest orolig över är HTCs uppdateringsschema. Jag vet inte om Anton nämnde det i videon men den kommer lanseras med 4.1.2 men HTC har sagt att 4.2(4.2.2?) är i startgroparna. Sedan får vi se hur det urartar sig i slutet av året när Key Lime lanseras. Frågetecknet är om denna telefon någonsin kommer få Key Lime och hur länge det kommer dröja? Sony är ju inte direkt bättre på att skynda på uppdateringarna direkt. Det går ju inte direkt bra för HTC nu och de blöder tydligen. Jag läste att de ligger så… Läs hela »

this
Medlem
this

[quote name=”Bobby83″][quote name=”-Tjalve-”][quote name=”dj christian”]Det jag är mest orolig över är HTCs uppdateringsschema. Jag vet inte om Anton nämnde det i videon men den kommer lanseras med 4.1.2 men HTC har sagt att 4.2(4.2.2?) är i startgroparna. Sedan får vi se hur det urartar sig i slutet av året när Key Lime lanseras. Frågetecknet är om denna telefon någonsin kommer få Key Lime och hur länge det kommer dröja? Sony är ju inte direkt bättre på att skynda på uppdateringarna direkt. Det går ju inte direkt bra för HTC nu och de blöder tydligen. Jag läste att de ligger så… Läs hela »