Huawei Mate S har hårdtestats i mer än en månad och det är äntligen dags för domen att falla. Den kinesiska tillverkaren gör ett försök att konkurrera med marknadens bästa telefoner. Med en stilren och gedigen design kommer man långt men insidan har också stor betydelse. Nordichardware har tagit reda på exakt hur bra Huaweis nya telefon verkligen är.

– Detta är en sammanfatting, läs hela testet i Svenska smartphoneguiden –

Huawei Mate S specifikationer:

Huawei Mate S Recension forsta

Huawei Mate S (CRR-L09)
Skärm 5,5 tum Super AMOLED
1 920 x 1 080 pixlar
401 ppi
Processor Huawei Hisilicon Kirin 935
4 x Cortex-A53 2,2 GHz
ARM Mali-T624
Internminne 3 GB
Intern lagring 32 GB flash
Minneskort Ja, upp till 128 GB
Kamera – bak Stillbild: 13 MP
Video: 1080p30
Kamera – fram Stillbild: 8 MP
Video: 1080p30
SIM Nano SIM
Mobilnät GSM/GPRS
UMTS/HSPA+
LTE Cat.6
Wifi 802.11ac
Bluetooth 4.1 LE
NFC Ja
Anslutningar MicroUSB 2.0
3,5 mm
Batteri 2 700 mAh
Utbytbart Nej
Operativsystem Android 5.1.1
Mått 75,3 x 149,8 x 7,2 mm
Vikt 156 g

Förra året lanserade Huawei en smartphone vid namn Mate 7, och när Svenska smartphoneguiden öppnade under början av det här året var det Mate 7 som var guidens val för utmärkelsen Mest för pengarna. Nu har syskonet Mate S nått butiker men den nya modellen har inte samma låga pris som Mate 7 – den här gången siktar Huawei på att konkurrera med marknadens dyraste och bästa smartphones.

Huaweis nya modell försöker alltså konkurrera med marknadens bästa, och för att lyckas med det krävs enastående specifikationer. Mate S bjuder på många bra komponenter men kommer tyvärr inte i närheten av konkurrenterna när det gäller vissa aspekter. Telefonens skärm mäter 5,5 tum men har ”bara” en upplösning på 1 920 x 1 080, och telefonens wifi-enhet saknar stöd för 5-gigahertzbandet, en funktion som finns tillgänglig i alla andra konkurrenter i samma prisklass.

Huawei Mate S Recension baksida

Mate S använder den snabbaste och mest kraftfulla processorn från Hisilicon, Huaweis egen chipset-tillverkare. Processorn kallas Kirin 935 och är en gnutta snabbare än den processor vi hittar i Huawei P8 men är nästan identisk med den som används av den betydligt billigare Honor 7. Detta betyder att processorn troligen inte kan nå upp till de prestandanivåer som många konkurrenter klarar av.

Mate S kommer utrustad med en helt klart hyffsad lista med interna komponenter men det är på utsidan som den verkligen har mycket att erbjuda. Likt Mate 7 har Huawei valt att använda en helt metall- och glasklädd industridesign. Telefonen är otroligt välkonstruerad och, enligt oss, riktigt snygg. Metallen i den ljusgråa varianten har en intressant ton som skiljer sig från många andra smartphones på marknaden i dag. Metallens färg är svår att beskriva men i dagsljus ser den nästan ut att ha en gnutta röd eller rosa färg i sig. Det får den att se mer levande ut i jämförelse med exempelvis den tråkigt gråa Iphone 6S Plus.

Telefonens baksida är rundad, vilket gör den lätt och bekväm att att hålla i handen. Strax ovanför mitten av baksidan finns en fingeravtrycksläsare som är placerad så att den är lätt att komma åt med ett pekfinger. Ovanför läsaren finns kameran, som tyvärr sticker ut lite från kroppen, samt två lampor som agerar som blixt för kameran.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid