Turtle Beach Elite Pro Tactical Audio Controller

Det finns gott om tillbehör att köpa till Elite Pro beroende på syfte och användningsområde. Bland annat finns det en mikrofon som lägger stor vikt vid brusreducering för användning i stökiga utrymmen med mycket kringvarande ljud.

Men den kanske viktigaste prylen som finns att införskaffa är Tactical Audio Controller vilket helt enkelt är ett USB-drivet ljudkort som ger dig en uppsjö av extra funktioner.

Design och funktioner

Överst på enheten hittar vi två stycken knappar som växlar mellan förinställda equalizer-profiler respektive växlar mellan olika surroundljudslägen. Det är otydligt vad det faktiskt är för profiler som aktiveras när man trycker på knapparna. De är förklarade i manualen men det förklaras inte i vilken ordning dessa är på kontrollern.

De fyra övre volymreglagen hanterar spel och chattvolym, brusreduceringsnivå, volymförstärkning av mikrofonen samt medhörningsnivå. Den största ratten står för huvudvolymen och känns någorlunda gedigen. Längst ner till vänster finns en knapp för att snabbt stänga av eller aktivera mikrofonen.

Anslutningar

De mest unika funktionerna för kontrollern hittar vi på baksidan där alla anslutningar befinner sig. Först och främst finns det två olika USB-ingångar, en mini-USB för ström och kontakt med exempelvis en dator och en micro-USB för programmering via mjukvara på en dator.

Det finns en 3,5-millimeters Aux In-kontakt för att exempelvis spela musik eller svara på samtal via en telefon eller surfplatta direkt i lurarna. Bredvid finns en 3,5-millimetersutgång för en inspelningsenhet eller liknande. Två optiska anslutningar finns att tillgå, en för anslutning till en konsol och den andra för passthrough.

Till sist går det att seriekoppla en hel rad med kontroller via RJ45 för att skapa en lokal chatt med väldigt låg latens. Det sistnämnda är en väldigt tävlingsinriktad funktion för tävlingar och turneringar.

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid