Summering och slutsats

Seasonic Prime 650 är ett tydligt bevis på att Seasonic vill ta tronen bland nätaggregatstoppen. Det är ett väldigt påkostat helhetspaket som bockar av väldigt många boxar även hos den allra kräsnaste entusiasten.

Spänningsregleringen är i toppklass och rippelvärdena hålls på en riktigt låg nivå. Inuti nätaggregatet finns det ingenting att klaga på, alla komponenter är av mycket hög kvalitet. Som pricken över i har Seasonic förtroende att ge Prime-serien en garanti på hela 10 år.seasonic_prime_titanium_650w_05

NordicHardware_award_Rekommenderar_BlueMen som bekant: smakar det så kostar det, och det stämmer mycket bra in även här. Modellen på 650 watt som vi har testat går på hela 2 195 kronor i butik i skrivande stund. Andra nätaggregat i guiden med samma kapacitet ligger på 1 090 till 1 290 kronor och fortfarande presterar mycket bra. Ett exempel är Corsairs RM650X som är 80 Plus Gold-certifierat, tyst, har hög prestanda och kommer dessutom med lika lång garanti som Seasonic Prime.

Den stora frågan är om det är värt prispåslaget, vi kan inte mer än att säga nej här då man i det stora hela inte riktigt kan motivera 1 000 kronor utöver andra modeller, till exempel Corsair RM650X. Däremot presterar det utan tvekan bäst i sin kapacitetsklass och får därför utmärkelsen Bäst Prestanda.

Rekommendation: Bäst prestanda (400 – 700 W)

Seasonic Prime 650W
9 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Effekt650 W
80 PlusTitanium
Fördelar
+ Effektivt
+ Bra kylning
+ Gott om anslutningar
Nackdelar
- Mycket högt pris
Bra att veta
Semipassivt läge, fläktlöst upp till 45% belastning.
Effektivitet9.5
Stabilitet9
Kylning9
Pris
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Marknadsanalys

År 2016 har varit ett förhållandevis stillastående år med nya nätaggregatsmodeller, inte minst under flera av modellerna som visades upp under Computex tidigare i somras har fortfarande inte nått Sverige, utan den mest intressanta nyliga lanseringen är Svenska Fractal Designs avskalade serie Effekt. Vi har dock ett antal modeller på väg ut i Svenska Nätaggregatsguiden de kommande veckorna, bland annat i form av nätdelar från välkända Gigabyte.

Den här artikeln är en del av Svenska Nätaggregatsguiden, Sveriges största löpande test av datornätdelar. Där hittar du alltid våra aktuella köprekommendationer och alla tester, nyheter och informationsartiklar som har med nätaggregat att göra!

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid