Prestanda på lång sikt och fläktkyld USB-lagring

Vi gjorde också ett test där vi testade att fylla hela enheten med data för att se hur lång tid det tar och om prestandan skiljer sig något över tiden. Då T5 använder TLC-Nand med SLC-cache så förväntade vi oss att se en dipp i prestanda efter ett tag. Vi passade även på att köra det här testet en gång till, men denna gång med en fläkt rakt på enheten. På det sättet kan vi se ifall T5 får problem med värme.

Den blå linjen är med fläkt och den röda är utan. Initialt är det ingen större skillnad men vartefter tiden går så ser vi en tydlig skillnad mellan enheten som kyls ner och den som inte gör det. Det betyder också att chassit på T5 är duktig på att leda bort värme från kontrollern till själva chassit.

Med den större enheten så är skillnaden ännu större. Här ser vi en tydlig skillnad i prestanda från 370 MB/s till ungefär 250 MB/s. Det dröjer dock ungefär en och en halv minut innan enheten blir för varm och sänker prestandan.

Vi sammanställde även snitthastigheten för alla enheter i diagrammet här nedan.

Inte helt oväntat så är det de kylda T5 som är absolut snabbast. Om man inte kyler dem så ser vi att snitthastigheten är högre på 500GB modellen, vilket är logiskt eftersom den är mindre och kan hålla en högre medelhastighet.

I nästa test så har vi installerat Windows på den externa enheten och tester hur bra den fungerar som OS-enhet. Testet innehåller en hel del vardagliga sysslor som att starta program, surfa, köra antivirus och installera program.

Skillnaderna är ganska små men vi ser ändå en hälsosam ökning jämfört med T3. Dock så är en Sandisk Ultra 2 SATA-SSD (2014) fortfarande något snabbare, men skillnaden är inte så stor längre.

Innehåll

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
StaffanAlexander SvanebornGustav GagerMichael Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Michael
Gäst
Michael

Behöver man en strömsladd också? Eller räcker det med usb sladden?

Alexander Svaneborn
Gäst
Alexander Svaneborn

Hej!

Har precis inhandlat en T5 500GB och blir fundersam över hastigheten. Jag för över just nu en mapp med diverse bilder och små videoklipp och som bäst kommer jag upp i 90 MB/s. Varför går det inte snabbare? Är inte i närheten av era testresultat. Använder USB-C 3.1 i en Asus Zenbook UX430 dator med ssd 256gb. Win 10

Staffan
Gäst
Staffan

Hur snabb är SSD i datorn?