Prestandatester

För att testa prestanda hos våra USB-enheter så använder vi oss primärt av två olika test, varav det ena är ett rent överföringstest. Då dessa trots allt är externa enheter så är det troligt att man kommer att använda dem primärt för att flytta filer mellan datorer eller för att få mer lagringsutrymme i exempelvis laptops eller surfplattor.

När vi testar så använder vi oss av samma testsystem som när vi testar SSD-enheter. Operativsystemet är Windows 10 och vi använder en USB 3.1 Gen 2-port som är kopplad direkt till Intels chipset. Vi använder denna port oavsett vilken USB-version mottagarenheten har.

I första testet så använder vi Robocopy för att testa överföringshastigheten.

Det är inget snack om att T5 är snabbare än T3. I majoriteten av testerna så är båda modellerna snabbare än sina föregångare och i vissa fall även snabbare än en vanlig SATA-SSD. Läsning är ofta snabbare på Sandisk Extreme 900 men det beror på att Extreme 900 använder 2 enheter i RAID. Vid skrivning däremot så är T5 snabbare än alla de andra. Det är också intressanta att se att 500GB och 2TB modellerna är lika snabba genom alla våra tester (förutom small read).

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
StaffanAlexander SvanebornGustav GagerMichael Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Michael
Gäst
Michael

Behöver man en strömsladd också? Eller räcker det med usb sladden?

Alexander Svaneborn
Gäst
Alexander Svaneborn

Hej!

Har precis inhandlat en T5 500GB och blir fundersam över hastigheten. Jag för över just nu en mapp med diverse bilder och små videoklipp och som bäst kommer jag upp i 90 MB/s. Varför går det inte snabbare? Är inte i närheten av era testresultat. Använder USB-C 3.1 i en Asus Zenbook UX430 dator med ssd 256gb. Win 10

Staffan
Gäst
Staffan

Hur snabb är SSD i datorn?