WD Black

wd_black_6tb

WD6001FZWX
Lagring 6 TB
Cache 128 MB
Rotationshastighet 7 200 RPM
Format 3,5 tum
Anslutning SATA 6 Gbps
Garanti 5 år
Pålitlighet 1 orättbart fel per 10^14 lästa bits
Pris

Black är WD:s prestandaserie för stationära datorer, och ett varumärke vi har testat i ett antal utföranden tidigare i Svenska HDD-guiden. Den här gången kikar vi på den senaste upplagan med 6 TB, mer specifikt modellen WD6001FZWX.

WD har lanserat ett antal upplagor av WD Black med 6 TB, och utmärkande för den senaste generationen är bland annat det extra stora cacheminnet på 128 MB – tidigare versioner har använt 64 MB precis som de billigare syskonen i Red- och Blue-serierna.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
awdAnton KarmehedGadgety Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Jag läser testet men kan inte låta bli att tänka på Seagates statistik för diskkrascher. 10tb som försvinner snabbare än någonsin… De har förlorat mitt förtroende, även om det här är en snabb och stor disk. Skulle vara intressant att se hur försäljningsstatistiken ser ut i branschen.

Anton Karmehed
Admin

Det där är en väldigt bra fråga och något vi diskuterat mycket här inne på kontoret Gadgety. Problemet är att det är näsan omöjligt att testa för ett traditionellt testlabb, även ett så omfattat som vårt. Det krävs tusentals enheter och månader av driftstid för att få en någorlunda bild av detta. Det enda jag kan säga på rak arm är att Seagate ”verkar” förbättrat sin tillförlitlighet. https://www.nordichardware.se/nyheter/backblaze-visar-tillforlitlighetsdata-pa-seagates-8tb-harddiskar.html Det är samtidigt inget vi kan veta med 100% säkerhet men så är det även för de andra fabrikaten. Sista tipset är att man alltid använder sig av en raid-lösning för extern… Läs hela »

awd
Gäst
awd

väldigt märkligt val av hårddiskar måste jag säga men tack för testen ändå.