Testresultat: NHSB Game

NHSB är vårt egenutvecklade lagringstest som bygger på inspelad diskaktivitet, eller ”traces”. På den här sidan kör vi ett tungt test där aktiviteten spelats in på en dator som startar och kör ett antal spel under flera timmars tid.

nh_game

Seagate Ironwolf fortsätter att imponera med en tydlig förstaplats. Här ser vi att Seagates Firecuda-diskar faktiskt kan sträcka en aning på benen, men presterar fortfarande som bäst i klass med WD Black, som trots allt är en vanlig mekanisk disk, om än med entusiastfokus.

Referens: NHSB Game prestandaresultat med SSD-enheter

Svarstider

Överföringshastigheten vid ett prestandatest ger bara ena delen av bilden – lika viktigt är även hur snabbt lagringsenheten kan behandla nya kommandon som skickas. I diagrammen här nedan tar vi en titt på tre olika aspekter av hårddiskarnas responstid.

game_avg_latency

game_max_latency

game_over_10ms

Seagate Ironwolf levererar lägst responstid sett både till genomsnittet och det högsta noterade värdet. Det är även den disk som har lägst antal operationer som tar längre än 10 millisekunder.

game_std

I diagrammet här ovanför mäter vi standardavvikelsen för responstiden, det vill säga att diagrammet är ett mått för hur stor spridning det är på resultaten. Ju lägre värde, desto mindre skiljer sig responstiden mellan olika överföringar. Även här imponerar Seagate Ironwolf med lägst resultat, tätt följt av WD Black och Seagates två Firecuda-modeller.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
awdAnton KarmehedGadgety Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Jag läser testet men kan inte låta bli att tänka på Seagates statistik för diskkrascher. 10tb som försvinner snabbare än någonsin… De har förlorat mitt förtroende, även om det här är en snabb och stor disk. Skulle vara intressant att se hur försäljningsstatistiken ser ut i branschen.

Anton Karmehed
Admin

Det där är en väldigt bra fråga och något vi diskuterat mycket här inne på kontoret Gadgety. Problemet är att det är näsan omöjligt att testa för ett traditionellt testlabb, även ett så omfattat som vårt. Det krävs tusentals enheter och månader av driftstid för att få en någorlunda bild av detta. Det enda jag kan säga på rak arm är att Seagate ”verkar” förbättrat sin tillförlitlighet. https://www.nordichardware.se/nyheter/backblaze-visar-tillforlitlighetsdata-pa-seagates-8tb-harddiskar.html Det är samtidigt inget vi kan veta med 100% säkerhet men så är det även för de andra fabrikaten. Sista tipset är att man alltid använder sig av en raid-lösning för extern… Läs hela »

awd
Gäst
awd

väldigt märkligt val av hårddiskar måste jag säga men tack för testen ändå.