Testresultat: Robocopy

Nästa test körs som ett komplement till IOMeter, och använder istället ett verktyg som finns inbyggt i Windows 10. Robocopy används för att detaljanalysera filöverföringar, och i vårt fall använder vi det för läsning, skrivning och kopiering av både små, mellanstora och stora filer.

Läsning

robocopy_smallread

robocopy_mediumread

robocopy_largeread

Här ser vi en intressant kontrast i hur de olika enheterna hanterar olika typer av filer. SSHD-modellerna i Firecuda-serien ligger bra till med små och stora filer, men när det är medelstora filer som läses så blir modellerna omsprungna av de mer sedvanliga mekaniska modellerna. Seagates NAS-modell Ironwolf på 10 TB fortsätter imponera och toppar listan för samtliga filtyper.

Skrivning

robocopy_smallwrite

robocopy_mediumwrite robocopy_largewrite

När vi istället skriver data med Robocopy är det WD Black som toppar listan för små och medelstora filer. Ironwolf klättrar dock successivt uppåt i takt med filstorleken, och kniper förstaplatsen för stora filer. Här ser vi förhållandevis bra resultat för SSHD-modellerna, men lite klent när det är små filer som skrivs.

Kopiering

robocopy_copy

Kopieringstestet gynnar WD Black mest av alla, då den enheten presterar bäst med god marginal. På andra plats är Seagate Ironwolf, som i sin tur har ett liknande försprång framför Seagates Barracuda-diskar.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
awdAnton KarmehedGadgety Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gadgety
Medlem
Gadgety

Jag läser testet men kan inte låta bli att tänka på Seagates statistik för diskkrascher. 10tb som försvinner snabbare än någonsin… De har förlorat mitt förtroende, även om det här är en snabb och stor disk. Skulle vara intressant att se hur försäljningsstatistiken ser ut i branschen.

Anton Karmehed
Admin

Det där är en väldigt bra fråga och något vi diskuterat mycket här inne på kontoret Gadgety. Problemet är att det är näsan omöjligt att testa för ett traditionellt testlabb, även ett så omfattat som vårt. Det krävs tusentals enheter och månader av driftstid för att få en någorlunda bild av detta. Det enda jag kan säga på rak arm är att Seagate ”verkar” förbättrat sin tillförlitlighet. https://www.nordichardware.se/nyheter/backblaze-visar-tillforlitlighetsdata-pa-seagates-8tb-harddiskar.html Det är samtidigt inget vi kan veta med 100% säkerhet men så är det även för de andra fabrikaten. Sista tipset är att man alltid använder sig av en raid-lösning för extern… Läs hela »

awd
Gäst
awd

väldigt märkligt val av hårddiskar måste jag säga men tack för testen ändå.