Mission SG GGX 3.5 - Specifikationer och utsidan

Mission SG GGX 3.5 Tempered glass är ett midi-tower med plats för moderkort upp till E-ATX tack vare att delen där du installerar moderkortet inte huserar några hårddiskplatser eller ger dig möjlighet att installera någon DVD-läsare.

Men detta ger inte bara möjligheten till att använda större komponenter utan öppnar även upp till att använda mer komplexa kylningslösningar som vattenkylning.

Osäker på olika chassistorlekar?

Bra att veta

Det finns flera olika storlekar av chassin och dessa har ett gäng olika samlingsnamn. Tyvärr så används dessa lite olika av alla tillverkare.

De vanligaste samlingsnamnen är:

  • Mini tower: plats för mITX och mATX
  • Midi tower: Plats för upp till mATX och i vissa fall även ATX
  • Mid tower: Plats för upp till ATX
  • Full tower: Plats för ATX och uppåt

Tyvärr så har mid tower försvunnit mer och mer och tillverkare använder midi tower för alla  chassin som rymmer ATX moderkort och ibland även E-ATX. Tyvärr så gör detta att vissa chassin hamnar lite mellan kategorierna, som till exempel Fractal-Designs Define C.

NetOnNet - Mission SG GGX 3.5 Tempered Glass 
FormfaktorE-ATX/ATX/m-ATX/m-ITX
MaterialStål, Härdat glas, Aluminium och Plast
Mått - (LxWxH)497 x 218 x 483 mm
Vikt11,4 kg
Lagring3 x 3,5 tum
3 x 2,5 tum
Fläktplatser front (Max)3 x 120 mm eller 3 x 140 mm
Fläktplatser tak (Max)3x 120 mm eller 2x 140 mm
Fläktplatser bak (Max)1x 120 mm eller 1 x 140 mm
Medföljande fläktar4 st, 3 x 120 mm i fronten och 1 x 120 mm bak
Grafikkort - max längd420 mm
Nätaggregat - max längd220 mm
CPU-kylare - Max höjd175 mm
Portar2 x USB 2.0
2 x USB 3.0
1 x 3,5 mm Hörlurar
1 x 3,5 mm Mikrofon
Lägsta pris på Prisjakt.se

Komponentmått

Mission SG Tempered Glass är till utsidan lika stort som andra midi tower-chassin men insidan har öppnats upp för att rymma komponenter som annars inte får plats på grund av hårddisk platser eller liknande. Kollar vi på moderkort så kan vi få in allt upp till E-ATX som är en av de största formfaktorerna för konsumenter idag. Vidare så kan vi även få in grafikkort upp till 420 mm i längd, detta utan någon typ av vattenkylningsradiator i fronten.

Har du som mål att använda en luftkylare till processorn så får du kontrollera så att den inte är högre än 175 mm. Tittar vi sedan närmare på strömförsörjningen till ditt system så får inte nätaggregatet vara längre än 220 mm, detta om du vill använda 3,5-tumsplatserna i botten. Med buren borta så kan du använda även dem längsta ATX-nätaggregaten.

Portar och frontpanel

Tittar vi närmare på frontpanelen så hittar vi från vänster, knappar för att styra dem inkluderade fläktarnas hastighet och färg, uttag för mikrofon och hörlurar, start- och reset-knappar, två stycken USB 3.0 och två stycken USB 2.0.

Lagring

Som många andra idag så har även Netonnet dragit ner på antalet lagringsplatser och även gömt undan dessa på baksidan av chassit. Tittar vi in bakom den högra glasskivan så hittar vi tre stycken 2,5-tumsplatser och även tre stycken 3,5-tumsplatser, varav två är verktygslösa och den tredje kan skruvas fast direkt i botten på chassit. Väggen som håller ena sidan av 3,5-tumsdiskarna går att plocka bort om du behöver plats för ett längre nätaggregat eller kanske en pump för ett vattenkylt system.

Trots det nedbantade antalet lagringsplatser så känns detta fullt tillräckligt för dem flesta idag. Men är du den som gillar att ha mycket lagring i din arbetsstation så är nog inte detta ett chassi för dig.

Kylning

När det kommer till kylning så finns det gott om alternativ. redan installerat i chassit hittar vi fyra stycken 120 mm-fläktar i RGB-smak, tre stycken i fronten och en på baksidan. Utöver dessa fläktar så kan du placera tre stycken 120 mm eller två stycken 140 mm i toppen av chassit. Skulle du vilja byta ut dem inkluderade fläktarna så går dessa att bytas till 140-millimetersfläktar.

Är du en av dem som gillar att använda vattenkylning så finns även här en massa möjligheter till radiatorstorlekar och placeringar. i fronten så får du plats med antingen en 360 mm (3 x 120 mm) eller en 280 mm (2 x 140 mm) Viktigt att tänka på här är att ju tjockare radiatorn och fläktarna är desto mindre utrymme får du för grafikkort. Kollar vi vidare till taket så får du plats med antingen en 360 mm eller en 280 mm radiator, här kan man behöva kontrollera så att ingen komponent på moderkortet sticker ut och tar emot eventuella fläktar på radiatorerna. Fläktplatsen bak kan även den ha radiatorer på 120/140 mm, men kan hämmas av övriga val av radiatorer.

Utsida och Design

Utsidan på Mission SG Tempered Glass består till större delen av härdat glas som blivit mörktonat för att inte släppa igenom allt för mycket ljus. Tyvärr så ser det i stort sätt ut som majoriteten av chassin med härdat glas och vi hade kanske sett en lite mer unik design eller i alla fall något som gör att det sticker ut från mängden.

 

Sidopanelerna fästs med fyra stycken tumskruvar, en i varje hörn. För att minska vibrationer att färdas till glaspanelerna så är fästningen utrustad med en gummipackning.

Tack vare att Netonnet har valt härdat glas till framsidan så finns det inga 5,25-tumsplatser för DVD läsare eller eftermarknadsfläktkontroller. Men det är inte nödvändigt något negativt då detta ger mer utrymme på insidan och möjlighet till bättre kylning och majoriteten idag använder ändå inte 5,25-tumsenheter.

Toppen av chassit är utrustat med ett luftfilter på utsidan som sitter fast med magneter, framsidan har luftintag på sidorna och nätaggregatet tar in luft från botten och även här finns ett dammfilter.

Innehåll

10
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
XeroXeroPatrik BlomMorkulAndreas Jewerén Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas Jewerén
Medlem
Andreas Jewerén

Verkar vara ett Solleron SR-630GG, Hoppas att de tar in deras kub, SR-555GG också.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Hej

Tack för en noggrann genomgång och generellt en bra artikel. Såg några språkliga grejjer som du kanske vill ändra. Försökte hitta en möjlighet att maila detta till dig personligen men hittade inget. Du kan ta bort denna kommetaren när du läst den. OK, nu har jag inte korekturläst supernoga men detta var vad som stack ut när jag läste ingenom texten:

Alla ”dem” ska bytas till ”de” förutom i ”Är du en av dem” på sidan 2
På sidan 4 ”Att få in nätaggregatet i chassit va lite små trångt” borde vara ”Att få in nätaggregatet i chassit var lite småtrångt”.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Såg att min egen kommentar behöver lite korrektur också 🙂

Morkul
Medlem
Morkul

Seriöst? Ska du tillrättavisa angående de och dem så se till att gör det korrekt. Ja det är fel på vissa ställen men långt ifrån alla dem ska bytas ut med de.

Enkelt tips angående de och dem ’r att använda jag/mig som exempel i meningen. Många har betydligt lättare att avgöra jag/mig en de/dem. Om en mening fungerar med jag så är det de som ska användas och tvärtom.

XeroXero
Medlem
XeroXero

Var menar du att ”dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?

XeroXero
Medlem
XeroXero

Serriöst Morkul, ska du tillrättavisa någon som kommer med korrigeringsförslag så kanske du borde se till att göra det korrekt – det är liksom en ny nivå av fail. Så jag upprepar: Var menar du att “dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?
Ditt enkla tips är faktiskt inte så enkelt heller, väldigt många blandar ihop jag och mej också.
Till Nordic Hardware – kanske skulle ni införa en korrigeringsförslagsknapp/länk till era artiklar eller en möjlighet att maila direkt till artikelförfattaren så vi slipper sådant här tjafs i kommentarsfältet.

Medlem

samma chassi som Rosewill Cullinan