Prestanda: Kingston A400 240GB

Vi har fler 240 GB-enheter att jämföra med och det gör det enklare att se hur bra A400 står sig mot konkurrensen. Här jämför vi enheten med flera kända enheter som exempelvis Samsungs 850 Evo, WD Blue 3D och Adata SU800.

NHSB Client

A400 är inte helt oväntat en av de långsammare enheterna i samtliga tester. Vi hade nog hoppats att A400 skulle prestera lite bättre och vara i klass med exempelvis Trion 100 och Toshiba Q300 (billiga TLC-enheter från 2016). Den ligger istället i klass med Toshiba A100 som också saknade DRAM och var riktigt långsam. A400 är dock fortfarande konsekvent snabbare än WD Green.

NHSB Workstation

Detta är ingen SSD för arbetsstationer och det syns tydligt i dessa resultat. A400 är märkbart långsammare än de flesta av de populära SSD-enheterna. Här ser vi tydligt att avsaknaden av DRAM kan ha stor inverkan på enhetens prestanda. Håll A400 borta från arbetsstationer helt enkelt.

Robocopy

Robocopy är det mest realistiska sättet att testa filöverföringar. Så länge du inte gör riktigt stora filöverföringar kommer all data få plats i enhetens SLC-cache och då kommer prestandan att vara väldigt hög. Det är det vi testar här.

Enhetens skrivprestanda är helt okej och det beror nog på enhetens minneskretsar som levererar bra skrivprestanda. Men vad händer vid läsning? Det är samma fel som vi såg tidigare med 120 GB-modellen. Det här är något Kingston skulle behöva titta närmare på.

IOMeter

Slumpmässig prestanda ligger återigen på den nivå som vi förväntar oss.

Strömförbrukning

A400 240 GB visar sig vara riktigt effektiv och enheten är i toppen på alla tre diagram. Vi förväntade oss att enheten skulle dra lite ström men att den var effektivare än exempelvis 850 Evo, det trodde vi nog inte.

Innehåll

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gustav Gager Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Hur står sig 960gb modellen mot tex dyrare 860 QVO? Som lagringsdisk för videos och steam bibliotek borde ju prestandan bli hyffsad ? 4st enheter blir ju betydligt mycket billigare mot en 4gb samsung disk.