KFA2 tar design och kylning på allvar med sin version av Geforce GTX 1070 Ti . Ett stilrent grafikkort som likt vintern bjuder på kyla. Frågan är dock om det är värt pengarna?

Den här artikeln är en del av Svenska Grafikkortsguiden, Sveriges största löpande test av grafikkort och din hub på Nordichardware för allt material som har med grafikkort att göra. Där hittar du alltid våra senaste produktrekommendationer, tester, nyheter och marknadsanalyser.

KFA2 är ingen nykomling på den svenska marknaden utan har varit ett märke som har kommit och gått med olika generationer av Nvidia-kretsar. Man har försökt komma in på den svenska marknaden flertal gånger men inte riktigt lyckats. Nu är man äntligen tillbaka med en uppsjö av Pascal-baserade grafikkort.

Huvudbolaget för märket KFA2 är i överklocknings-scenen välkända Galax, tidigare kända under Galaxy och Galaxytech, som vanligtvis håller till i Asien. Galax kanske mest kända varumärke Hall of Fame (HOF) har skrivit om i samband med bland annat överklockningsmästerskapen i Taiawn. Ett kännetecken för HOF-korten är att de ofta är helvita, något som Galax har satsat helhjärtat på med deras nya generation grafikkort. Alla grafikkort i HOF-serien är numera helvita men även de lite mindre påkostade modellerna kommer i vita utföranden.

Modellen vi testar idag är från EXOC/EX-serien och bygger på Nvidias Pascal-krets GTX 1070 Ti, en grafikkrets som Nvidia har valt att låsa till en fast frekvens för alla tillverkare.

Snabbfakta: Nvidia Geforce GTX 1070 Ti

  • Prisklass: 4 800 till 5 900 kronor
  • Målgrupp: Entusiaster
  • Optimal upplösning: 1440p
  • Överklockningskapacitet: Hög

KFA2 EX-SNPR White som modellen heter bjuder på en helvit design som sticker ut väldigt mycket bland majoriteten av grafikkort som är svarta eller gråa i färgen.

Grafikkretsen GTX 1070 Ti har vi recenserat sedan tidigare i tre utföranden från Asus, MSI och Palit. Den recensionen hittar ni här. Vi gör inga pit-stops och kör vidare på nästa sida med en utförlig genomgång av KFA2 EX-SNPR White.

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Klar
6 Årtal sedan

Var inte poängen med namnbytet till Galax att man skulle kunna använda namnet på alla marknader, när Galaxy var varumärkesskyddat inom EU, och att man därför kunde skrota KFA2-namnet?

Jag gillar vita PCB:er och komponenter, men den som försöker matcha det med ett moderkort får det lite tufft.

Anton Karmehed
Admin
6 Årtal sedan
Reply to  Jonas Klar

Bra fråga Jonas, det är lite oklart det där faktiskt. Ska se vad KFA2 säger, tycker också det är drygt att de ska hålla på med olika namn 😛

Som du säger, svårt att matcha med moderkort. Det enklaste är väl att ta ett av de modeller med vita detaljer men det känns ju samtidigt lite half assed. 🙂