Test GTX970: PCMark8

pcmark8-hero

PCMark 8
Utvecklare: Futuremark
Testtyp: Belastar varje komponent i systemet
Kommentar Testar alla komponenter i din dator för att betygsätta hela systemet
Prestandatest: Standardprofilen i PCMark 8 som mäter allt från lagringsenheter till kodning av videofiler.

pcmark8_GTX970

Ser vi till de två modellerna med standard-TDP (utan L-suffix) placerar de sig båda mellan Core i5-6600K och Core i7-6700K – med andra ord helt som väntat baserat på klockfrekvenserna och antal trådar. Den kraftfullaste av de två L-modellerna ligger inte långt därefter, medan E3-1235L v5 placerar sig mellan Core i5-2500K och Core i3-3240.

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
S0urcerr0RCarl Holmbergspelgubbe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jakob K
Medlem
Jakob K

Men hallå, självklart blir ni inte begränsade av processorn med ett gtx 970 och 1080p i Battlefield 4. Kom igen nu. Man vill ju se processorns prestanda i spelen, och inte bara att den med stor sannolik inte spelar någon roll för den som vill hålla 60 fps.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Tack för ett grymt jämförelse-test! Alltid intressant att få veta hur Xeon-plattformen står sig mot konsument-plattformarna. Slutsatsen jag drar efter denna läsning, är att det enda skälet för mig att eventuellt skaffa en Xeon-plattform skulle vara just för en workstation där felskrivningar/läsningar från minnet absolut inte får förekomma. Tex vid programmering eller tidskrävande 3D-renderingar, där man verkligen vill minimera risken för korrupta kompileringar/renderingar (eller liknande) till näst intill obefintlighet. Givetvis även för servrar eller andra datorer som måste stå på 24/7. Tack igen. 🙂 PS. Det har slinkit in lite fel i rubriksättningarna för testets olika sektioner, där ”GTX970” fått… Läs hela »